Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 00:05

Marselj na Benedetov pogon, Nim će sanjati Argentinca (VIDEO)

Može Olimpik do trijumfa i bez Viljaša Boaša

Postao je Nim redovna mušterija Olimpika iz Marselja. Tim sa Velodroma počastio se peti put zaredom sa tri boda protiv Nima, a Dario Benedeto ponovo je bio koban po ekipu iz susedstva sa juga Francuske – 0:2.

Vezao je vicešampion Francuske pet pobeda i preuzeo drugu poziciju na tabeli. Približio se Marselj neprikosnovenom Pari Sen Žermenu na bod zaostatka, a valja napomenuti da Olimpik ima i utakmicu manje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od Parižana. Uključio se Marselj u borbu za titulu, ali neće sebi smeti da dopusti padove i prazan hod kako bi zadržao korak i stajao rame uz rame sa moćnim PSŽ-om. Šampionska trka je maraton, a polako se kristališu njeni učesnici.

Gurnuo je Andre Viljas Boaš Argentinca Benedeta u srce napada nadajući se da bi mogao da ponovi učinak iz prošlogodišnjeg šampionata kada je Nimu spakovao tri gola. Prekinuo je post Dario Benedeto u prošlom kolu protiv Nanta, i barem na kratko ućutkao kritičare, a protiv Nima je potvrdio da je ušao u formu i da mu leži Nim. Budi se Argentinac i ulazi u seriju. Verovao je Andre Viljaš Boaš u Benedeta kada su mnogi želeli da ga razapnu i kada su ga označavali kao jednog od glavnih krivaca zašto Olimpiku ne ide najbolje.

Najbolji igrač Olimpika, Dimitri Paje, stavljao je na iskušenja Rejnea. Paje, alfa i omega tima sa Velodroma, i protiv Nima je bio centralna figura, a u prvom poluvremenu njegov savršen pas sa desnog boka preko cele odbrane upropastio je Kuisans. Sve je fudbalski uradio Kuisans, uhvatio je loptu, šutirao iz prve, ali pored gola. Snažan, ali neprecizan udarac. Štrikao je Paje po terenu, vrteo protivničke igrače i sa lakoćom se odlobađao od čuvara. Nekoliko dana ranije je u Ligi šampiona sa dva gola prekinuo tužnu seriju Marselja od 13 uzastopnih izgubljenih utakmica. Marselj je okrenuo Olimpijakos sa dva Pajeova gola sa bele tačke, a izdanja lucidnog veziste sve više podsećaju na ona iz perioda kada je branio boje Vest Hema.

Agresivni su bili izabranici Anrea Viljaša Boaša, konstantno su vršili presing, napadali su bez lopte poslednju liniju Nima kao osice i nisu im ostavljali prostora za predah.

Najozbiljnije šanse u prvom poluvremenu izrodile su se iz prekida. Eliason je pogodio prečku gola Stiva Mandande u 17. minutu, a Olimpik je u nekoliko navrata ozbiljno pretio posle kornera, ali nije uspevao da zada završni udarac domaćem timu.

U nekoliko navrata igrači Olimpika iz Marselja su tražili penal, ali je glavni sudija svaki put odmahivao rukama i pokazivao gostima da ustanu ili da nije bilo igranja rukom.

Zakuvalo se u pred sam odlazk na petnaestominutni odmor. Čarke su prerasle u fizički obračun, pa su sevali kartoni. Andre Viljaš Boaš dobio je direktan crveni karton u 40. minutu, ostatak meča presedeo je na tribinama blizu klupe Marselja i sve vreme sugerisao je svom pomoćniku. I tu nije bio kraj kada su crveni kartoni u pitanju. Andres Kubas je za tri minuta zaradio dva žuta kartona. Morao je Kubas da krene put svlačionice, a njegovi saigrači da brojčano slabiji jure gol zaostatka.

Perfektnu dubinsku loptu Alvara iz poslednje linije ukrotio je grudima Dario Benedeto, iskontrolisao ju je i šmekerski bocnuo preko Rejnea za vođstvo Marselja od 57. minuta.

Sve je rešeno u 84. minutu. Dominirao je Marselj, sve je držao u svojim rukama, a pobedu je pečatirao Valeri Žermen na asistenciju Sansonea.

FRANCUSKA 1 – 13. KOLO

Petak

Nim - Marselj 0:2 (0:0)

/Benedeto 57, Žermen 84/

Subota

17.00: (2,20) Ren (3,30) Lans (3,40)

21.00: (5,70) Monpelje (4,00) PSŽ (1,60)

Nedelja

13.00: (2,45) Lil (3,35) Monako (2,90)

15.00: (1,98) Anže (3,40) Lorijan (3,90)

15.00: (2,25) Bordo (3,30) Brest (3,25)

15.00: (2,80) Dižon (3,20) Sent Etjen (2,60)

15.00: (2,20) Nant (3,35) Strazbur (3,35)

17.00: (2,70) Rems (3,10) Nica (2,75)

21.00: (5,50) Mec (3,80) Lion (1,65)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.