Maroko neće KAN, ko hoće?

Izvor: B92, 17.Okt.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maroko neće KAN, ko hoće?

Kup afričkih nacija trebalo je da bude održan u Maroku naredne godine, ali je zbog epidemije ebole ta zemlja tražila odlaganje tog takmičenja.

Maroko je na taj način nagovestio da bi mogao da odustane od organizacije, pa je Afrička fudbalska konfederacija (CAF) tražila od Južne Afrike i Gane da odgovore da li su u mogućnosti da preuzmu organizaciju.

Prema nekim izvorima, generalni sekretar CAF Išam el Amrani taj zahtev uputio vlastima nekoliko afričkih država.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U slučaju da Maroko odbije da zadrži organizovanje prvenstva u predviđenom roku, CAF bi želeo da zna da li su vaše Federacije voljne i u mogućnosti da organizuju Kup afričkih nacija 2015. godine“, navodi se u Amranijevom pismu.

Za sada je poznato da je Južna Afrika odbila da bude prva rezerva domaćina Kupa afričkih nacija, početkom 2015, zbog straha od ebole.

Ukoliko CAF dobije nekoliko pozitivnih odgovora, Izvršni odbor će sprovesti žreb koji će odrediti domaćina, dodaje se u pismu.

Maroko je 10. oktobra zatražio odlaganje Kupa afričkih nacija zbog epidemije ebole u zapadnom delu Afrike. CAF je sutradan odgovorio da će turnir biti održan u predviđenom roku, od 17. januara do 8. februara, ali nije navedeno da li Maroko ostaje domaćin tog najvećeg sportskog događaja u Africi.

Afrička fudbalska konfederacija navela da će o tome raspravljati na sastanku Izvršnog odbora, 2. novembra u Alžiru.

Više od 4.500 osoba umrlo je od ebole na zapadu kontinenta, prvenstveno u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji.

Gvineja i Sijera Leone će u kvalifikacijama kao domaćini utakmice igrati van zemlje, dok je Liberija već eliminisana.

Južna Afrika je bila domaćin prvenstva 2013. godine, a Gana je organizovala Kup afričkih nacija tri puta – 1963, 1978 i 2008. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maroko želi KAN, ali ne sada

Izvor: B92, 17.Okt.2014

Maroko je demantovao da povlači organizaciju Kupa afričkih nacija u fudbalu, ali je potvrdio da je zatražio odlaganje turnira zbog epidemije ebole...Ta afrička država, koja je domaćin kontinentalnog šampionata od 17. januara do 8. februara, apelovala je prošle nedelje da turnir bude odložen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.