Maroko želi KAN, ali ne sada

Izvor: B92, 17.Okt.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maroko želi KAN, ali ne sada

Maroko je demantovao da povlači organizaciju Kupa afričkih nacija u fudbalu, ali je potvrdio da je zatražio odlaganje turnira zbog epidemije ebole.

Ta afrička država, koja je domaćin kontinentalnog šampionata od 17. januara do 8. februara, apelovala je prošle nedelje da turnir bude odložen zbog širenja smrtonosnog virusa, koji je odneo više od 4.500 života.

"Maroko snažno izražava želju da bude domaćin sledećeg izdanja Kupa nacija", saopštilo je nacionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarstvo sporta, uoči sastanka sa rukovodstvom Afričke fudalske konfederacije (CAF).

Ranije ove nedelje CAF je navela da će turnir biti održan u planiranom terminu "sa ili bez Maroka", a kao "rezervnog" organizatora odredila je Južnu Afriku.

Medjutim, Južnoafrikanci su to odbili, takodje zbog straha od ebole.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.