Markes: Želim titulu, ne rekorde

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markes: Želim titulu, ne rekorde

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes rekao je da ga ne zanimaju rekordi, već samo titule.

Od početka ove sezone vozač Repsol Honde je apsolutno dominantan, pošto je pobedio na svih sedam trka, a od toga je na prvih šest startovao sa pol pozicije.

Više od broja uzastopih pobeda, moj cilj je osvajanje titule na kraju sezone. Jednostavno, dajem sve od sebe da bih pobedio na svakoj trci. Ako usput pokupim i poneki rekord, ja sam srećan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali moj cilj je jasan, a to je titula. Na svakoj trci, moramo da razmišljamo o mnogim faktorima. Skoro je nemoguće pobediti na svakoj, ali sam ja miran i pun vere u sebe“, rekao je Markes.

Proteklog vikenda na stazi „Katalunja“, Markes je imao sjajnu borbu sa Valentinom Rosijem, Horheom Lorencom i Danijem Pedrosom, a kasnije je rekao da se svima zahvalio na okršajima.

Horhe je uvek govorio lepo o našim bitkama. Za mene, on je postavio pravi primer kada je stigao u kraljevsku klasu i počeo da pobeđuje. Kada pogledamo sada pred Asen, to je jedna od mojih omiljenih staza, ali neće biti lako. Nikad ne zaboravljam da su najbolji vozači na svetu sa mnom na stazi, a svi zajedno su osvojili toliko titula“, istakao je Markes.

Markes trenutno ima maksimalnih 175 bodova, a prati ga Rosi, koji ima 58 manje. U nastavku sezone na raspolaganju je ostalo 275 bodova, a naredna trka vozi se na stazi „Asen“, za Veliku nagradu Holandije 28. juna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.