Mark Selbi novi svetski šampion u snukeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mark Selbi novi svetski šampion u snukeru

Britanac Mark Selbi osvojio je svoju drugu titulu svetskog šampiona u snukeru, pošto je večeras u finalu pobedio Kineza Ding Đunhuija sa 18:14.

Prvi igrač sveta Selbi je vodio tokom celog meča, a već na početku je stekao veliku prednost pošto je poveo sa 6:0. Ding je uspeo da se vrati u meč i primakne se na 5:7, a zatim i na 10:11, ali je Selbi uzvratio i otišao na 15:11, a posle neizvesnog frejma koji je odlučen ubacivanjem poslednje crne kugle, stekao je pet frejmova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prednosti.

Ding je posle toga osvojio tri uzastopna frejma, ali je Selbi uspeo da zaustavi njegov nalet, osvojio je poslednja dva frejma a time i svoju drugu titulu svetskog prvaka.

Selbi je do sada tri puta igrao u finalu. Prvi put 2007. godine kada je izgubio od Džona Higinsa sa 13:18, dok je 2014. godine u meču za titulu pobedio Ronija O'Salivena sa 18:14.

Ding je prvi put igrao u finalu i prvi je igrač iz Azije koji se plasirao u finale Svetskog prvenstva. On je 17. igrač sveta, pa je morao da igra tri meča u kvalifikacijama za plasman na turnir u Krusibl teatru.

Selbi je na putu do finala pobedio Roberta Milkinsa sa 10:6, Sema Berda sa 13:11, Kajrena Vilsona sa 13:8 i Marka Fua sa 17:15. On je postao tek šesti snukeraš u istoriji koji je višestruki osvajač Svetskog prvenstva.

Ding je u prvom kolu pobedio Martina Goulda sa 10:8, zatim Džada Trampa sa 13:10, dvostrukog svetskog prvaka Marka Vilijamsa sa 13:3 i Alana Mekmanusa sa 17:11. Posle plasmana u finale Ding će se vratiti među 10 najboljih igrača sveta.

Pored trofeja Selbi je osvojio i 330.000 funti, što je najveća nagrada za pobednika u istoriji Svetskog prvenstva, a Ding je zaradio 137.500.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.