Marina Maljković dobitnica prve nagrade Naj žena u sportu - Bobana Momčilović Veličković

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2023, 15:48

Marina Maljković dobitnica prve nagrade "Naj žena u sportu - Bobana Momčilović Veličković"

"Solidarnost je nešto što može samo da nam pomogne", rekla je selektorka.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković dobitnica je prve nagrade „Naj žena u sportu – Bobana Momčilović Veličković”.

Na konferenciji „Žene i sport” u organizaciji udruženja „Žene sport društvo” i suorganizaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, na kojoj je osnovana mreža žena u sportu Srbije, saopšteno je da je Marina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Maljković nagradu dobila za izuzetan doprinos razvoju ženskog sporta i promociji žena u sportu Srbije.

Zbog obaveza koje ima kao prvi trener Fenerbahčea, selektorka Srbije nije bila u mogućnosti da prisustvuje konferenciji, ali se prisutnima obratila video porukom.

- Hvala vam na priznanju koje ste mi namenili ove godine. Izuzetna mi je čast poneti titulu najžena u sportu, pogotovo što ona nosi ime prave heroine Bobane Momčilović Veličković. Podržavam formiranje mreže žena u sportu, kojim može da se napravi jedan široki front kojim treba da ženskom sportu u Srbiji donesemo značaj koji zaslužuje. Znate da se već više godina borim za to kroz Pokret za žensku košarku i Institut za ženski sport i smatram da je svaki glas bitan i potreba da se ženski sport promoviše na svim nivoima. Solidarnost je nešto što može samo da nam pomogne - izjavila je Marina Maljković.

Pored velikih uspeha koje beleži sa reprezentacijom Srbije u prethodnoj deceniji, srpska selektorka od 2015. godine drži besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta preko svog Pokreta za žensku košarku, a u poslednje tri godine sa Institutom za ženski sport radi na promociji ženskog sporta kroz besplatne sportske treninge i edukaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.