Maradona debituje protiv Škotske

Izvor: B92, 30.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradona debituje protiv Škotske

Novi selektor reprezentacije Argentine Dijego Maradona očekuje da će debitovati na klupi 'gaučosa' u prijateljskom meču protiv Škotske 19. novembra.

"Protiv Škota ćemo nastupiti u najboljem sastavu. Seaćm se da sam tamo postigao gol za reprezentaciju kada je trener bio Cezar Luis Menoti", izjavio je Maradona, misleći na gol koji je dao Škotima u prijateljskoj utakmici 1979. godine (Argentina dobila sa 3:1). Bio je to prvi Maradonin pogodak u dresu nacionalnog tima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zvanična promocija jednog od najboljih fudbalera svih vremena na mesto šefa stručnog štaba Argentine, ali očekuje se da će se to dogoditi u najkraćem roku.

"Iskreno, nisam ni pretpostavljao da će mi se pružiti ovakva prilika, ali samo oduvek sanjao o njoj", kaže 48-godišnji Maradona.

Dijego Armando Maradona je kao fudbaler odigrao 91 meča za nacionalni tim i postigao je 34 gola.

U utorak je Maradona, posle sastanka sa predsednikom AFA Hulijom Grondonom, nsaledio Alfija Basilea na kormilu Argentine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.