Mančesterski gigant na amsterdamsku mladost!

Izvor: Mondo, 24.Maj.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančesterski gigant na amsterdamsku mladost!

Junajted i Ajaks će od 20.45 u Stokholmu igrati za trofej Lige Evrope i mesto u Ligi šampiona 2017/18.

Mančester junajted - Ajaks!

Trostruki protiv četvorostrukog prvaka Evrope, na Areni prijatelja u Stokholmu, pod snažnim utiskom terorističkog napada i pogibije najmanje 22 osobe u ponedeljak u Mančesteru.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />"Crveni đavoli" moraće tokom predstojećih 90 (ili 120) minuta da zaborave na tragediju koja je pogodila njihov grad i pokušaju da zabeleže pobedu za "spas" sezone, budući da im je finale Lige Evrope poslednja šansa da izvade "ulaznicu" za naredni ciklus Lige šampiona.

Dve sezone odsustva iz elitnog takmičenja bile bi mnogo za jedan od najvećih klubova na svetu, jer bi to osim daljeg gubitka prestiža značilo i lošiju startnu poziciju pred letnji prelazni rok.

Ajaks, kao drugoplasirani tim prvenstva Holandije, u slučaju poraza u sredu će imati šansu da se plasira u Ligu šampiona kroz kvalifikacije.

Iako su oba kluba velika imena i bivši evropski šampioni, na neki način će utakmica u Stokholmu biti sudar "Davida i Golijata", jer je Mančester junajted jedna od perjanica najbogatije i najatraktivnije domaće lige na svetu, dok Ajaks igra u relativno slaboj ligi i već decenijama živi od prodaje igrača.

O sastavu Žozea Murinja zna se praktično sve. Ako se gleda "od 1 do 22", Junajted ima neuporedivo jaču, kvalitetniju i iskusniju ekipu od "kopljanika", ali portugalski stručnjak ima problem što za finale Lige Evrope neće moći da izabere najbolje od tih 22.

Bajli je suspendovan, a Ibrahimović, Felaini, Roho, Smoling i još neki igrači povređeni.

Poziciju levog beka "krpiće" Darmijan, štoperski par činiće najverovatnije Blind i Džons, igru će uz podršku Pogbe i Kerika graditi Erera, a za golove biti zaduženi Mhitarjan, Lingard i Rašford.

Tim Ajaksa, prosečne starosti 22 godine, koji je u polufinalu deklasirao Lion (4:1), pa se provukao u revanšu (1:3), neće imati šta da izgubi, niti će imati razloga za strah od takvog, okrnjenog Junajteda, od čijeg dresa bi mogao da se oprosti legendarni Vejn Runi.

Danac Kasper Dolberg, Bertran Traore iz Burkine Faso (pozajmljen od Čelsija), Nemac Amin Junes, Marokanac Hakim Zijeh i kapiten Dejvi Klasen, izdanak čuvene Ajaksove omladinske škole, samo su neki od igrača koji bi mogli da obeleže finalnu utakmicu i ostvare punu afirmaciju.

Uživajmo u fudbalu, jer sva je prilika da će se igrati napadački i da će biti golova!
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOTSPORT TIKET DANA: ‘Đavolima’ veće šanse za trofej, Dinamu derbi Belorusije

Izvor: HotSport.rs, 24.Maj.2017

Kiks finskog Intera pokvario je dobitan tiket juče, ali su prošli ostali parovi, koji su mogli da se iskoriste i danas smo izabrali mečeve po kvotama kladionice ‘Maxbet’.. . AJAKS – MANČESTER JUNAJTED 2 (1.85). Finale Lige Evrope u Stokholmu je veliki izazov za obe ekipe, a iskustvo je na strani...

Nastavak na HotSport.rs...

Mata: Trofej za napaćeni Mančester

Izvor: B92, 24.Maj.2017

Vezni igrač Mančester Junajteda Huan Mata posvetio je trofej Lige Evrope žrtvama terorističkog napada u tom gradu. Junajted je osvojio LE nekoliko dana nakon što su 22 osobe poginule, a na desetine povređene u bombaškom napadu na pop koncetru u Mančesteru.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.