Mančester obojen u crveno, Siti sve dalje od titule

Izvor: RTS, 07.Dec.2019, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančester obojen u crveno, Siti sve dalje od titule

Junajted gazduje Mančesterom – izabranici Olea Gunara Solskjera savladali su kao gosti Gvardiolin Siti sa 2:1 i približili se ekipama koje bi naredne sezone trebalo da nastupaju u Ligi šampiona. Rašford i Marsijal utišali "Etihad", Otamendi postavio konačan rezultat. Siti kaska za Liverpulom 14 bodova, Junajted se dokopao petog mesta na tabeli. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Odavno Junajted nije tako lako izašao na kraj sa Sitijem, kao u utakmici 16. kola Premijer lige. Dva gola u prvom poluvremenu u mreži Edersona bili su dovoljni da se crvena strana Mančestera raduje do kasno u noć.

Ekipa Olea Gunara Solskjera nije bila u podređenom položaju, iako je Siti uglavnom imao terensku inicijativu, dok su kontranapadi "đavola" bili izuzetno opasni.
Gosti su na "Etihadu" do prednosti došli u 23. minutu, kada je Bernardo Silva oborio Rašforda, a sudija Tejlor, tek posle intervencije VAR sobe dosudio najstrožu kaznu.
Rašford je bio neumoljiv, nastavio seriju golova i doneo svom timu prednost nad nervoznom ekipom Sitija.
Već u 27. minutu Rašford pogađa prečku, a samo dva minuta kasnije Antoni Marsijal koristi asistenciju mladog Džejmsa i postiže drugi gol za "đavole".
Jedna sporna situacija viđena je u finišu prvog poluvremena, kada je lopta očigledno pogodila u ruku Freda, ali Tejlor, kao i VAR soba, smatrali su da nema penala za Siti.
U drugom poluvremenu viđena je velika borba, ali je odbrana Junajteda uspevala da umiri nalete Sitija, a Van Bisaka i Šo fantastično su zaustavili napade domaćina po bokovima.
Otamendi je 85. smanjio rezultat, ali to je bilo sve što je Siti uradio na ovom meču.
Siti je tako ostao na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa 32 osvojena boda, čak 14 manje od vodećeg Liverpula, dok je Junajted sada peti sa 24, pet manje od četvrtoplasiranog Čelsija.
Premijer liga 16. kolo:
Subota:
Everton - Čelsi 3:1
Bornmut - Liverpul 0:3
Totenhem - Barnli 5:0
Votford - Kristal Palas 0:0
Siti - Junajted 1:2
Nedelja:
15.00 Aston Vila - Lester
15.00 Njukasl - Sautempton
15.00 Norič - Šefild junajted
17.30 Brajton - Vulvs
Ponedeljak:
21.00 Vest Hem - Arsenal
Tabela:
Liverpul 46, Lester 35, Mančester siti 32, Čelsi 29, Mančester junajted 24, Totenhem 23, Vulvs 23, Kristal Palas 22, Šefild 19, Arsenal 19, Njukasl 19, Barnli 18, Brajton 18, Everton 17, Bornmut 16, Vest Hem 16, Aston Vila 15, Sautempton 15, Norič 11, Votford 9.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ĐAVOLI VASKRSLI: Rašford i Marsijal ŠOKIRALI Etihad! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2019

Uzbuđenja u 16. kolu Premijer lige...Fudbaleri Mančester Junajteda napravili su veliko iznenađenje pošto su kao gosti savladali gardskog rivala, Mančester Siti sa 2:1 (2:0). Pobedu "Crvenih đavola" na "Etihadu" režirali su Markus Rašford i Entoni Marsijal golovima u prvom poluvremenu, dok je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.