Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2021, 23:10

Mamadu Mbođ i Voja Stanković dobro preznojili srpski tandem u Olimpijakosu (VIDEO)

Nefči imao bolju statistiku, ali ne i povoljan rezultat u Pireju

Nije se dogodilo iznenađenje u prvom meču Olimpijakosa i Nefčija, ali su navijači atinskog kluba sigurno očekivali više od svojih fudbalera nego što je minimalna pobeda.

Jedini gol postigao je Mohamed Kamara u 29. minutu udarcem sa dvadesetak metara, a kumovala mu je loša procena gostujućeg golmana Agila Mamadova.

Iako su gol postigli "na vreme", domaći fudbaleri dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su se preznojili protiv rivala iz Azerbejdžana. Moraće izabranici grčkog šampiona mnogo više da pokažu u revanšu za nedelju dana, inače bi mogli da ostanu bez već upisanog dvomeča sa Murom ili Ludogorecom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Upozoravajuća je statistika za Olimpijakos iz večerašnjeg duela. Čak četiri puta više pokušaja za pogodak imali su gosti iz Bakua (12:3). Od toga, četiri šuta išla su u okvir gola, naspram samo dva igrača u crveno-belim dresovima.

Verovatno bi dosta toga bilo drugačije da Olimpijakos nije igrao 20 minuta sa igračem manje zbog isključenja jedinog strelca, ali i Nefči je od 63. bio sa desetoricom zbog isključenja Merta Čelika koji je izuzetno neoprezno i opasno karate potezom zaustavio desnog beka Atinjana, Olega Rebčiuka.

Pre njega direktan crveni karton u 43. minutu Kamara je dobio zbog šutiranja Namika Alaskarova u glavu. Učinio je to priliko jako, misleći da će zahvatiti loptu, uopšte se i ne obazirući na to što je protivničkig igrač blizu njega.

U startnoj postavi Olimpijakosa bila su oba srpska internacionalca: Svetozar Marković u odbrani, a Lazar Ranđelović u napadu. I jedan i drugi su, ipak, zamenjeni. Ranđelović na početku drugog poluvremena, a Marković u 78. minutu. Na drugoj strani, štoperski tandem Nefčija činili su nekadašnji igrači Crvene zvezde i Partizana, Mamadu Mbođ i Vojislav Stanković.

Dobro su namučili napadače favorizovanog rivala, pa nas izvesno očekuje uzbudljiv revanš za sedam dana u Bakuu.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 2. KOLO (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Alaškert – Šerif 0:1 (0:0)

/Enrike 84/

Linkoln – Kluž 1:2 (1:0)

/Rosa 45 – Debeljuh 52, 58/

Dinamo Zagreb – Omonija 2:0 (0:0)

/Majer 65, Jakić 81/

Ferencvaroš – Žalgiris 2:0 (2:0)

/Uzuni 25, Nguen 39/

Rapid B. – Sparta Prag 2:1 (0:1)

/Knasmilner 63, 71 – Krejči 3/

Seltik – Midtjiland 1:1 (1:0)

/Abada 39 – Evander 66/

Sreda

Kairat - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Kante 24, Banjak 79 - Mikanović ag 56/

Malme - Helsinki 2:1 (1:0)

/Čolak 45, Kristiansen 74 - Riski 68/

Mura - Ludogorec u toku

Slovan - Jang Bojs 0:0

Legija - Flora 2:1 (2:1)

/Kapucka 3, Lopez 90+1 - Sapinen 53/

Olimpijakos - Nefči 1:0 (1:0)

/Kamara 29/

PSV Ajndhoven - Galatasaraj 5:1 (2:1)

/Zahavi 2, 35, 84, Gece 51, 88 - Kilindž 42/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.