Maltretiranje zlatnih Orlića... Posle Vanje, izbrisan i Maksimović

Izvor: MozzartSport.com, 14.Mar.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maltretiranje zlatnih Orlića... Posle Vanje, izbrisan i Maksimović

Talentovani srpski fudbaleri plaćaju cenu zbog predugovora

Od početka 2017. godine, sunce je obasjalo većinu mladih reprezentativaca Srbije širom Evrope. Većina njih je počela standardno da igra u inostranim klubovima, dok neki polako grade status standardnih prvotimaca.

Od 23 igrača koji se nalaze na spisku Nenada Lalatovića za predstojeće okupljanje mlade reprezentacije, njih čak 18 je standardno u svojim klubovima. Standardni nisu jedino Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Grujić (jaka konkurencija i povreda), Nemanja Mihajlović (loša forma), Darko Lazić (povreda), Vanja Milinković Savić i Nemanja Maksimović.

U oči upada status dvojice jako bitnih članova ekipe Orlića: Vanje Milinković Savića i Nemanje Maksimovića. Prvog golmana reprezentacije i jednog od najbitnijih igrača ove generacije, strelca gola za titulu svetskih prvaka. Obojica su platili ceh potpisima predugovora u zimskom prelaznom roku.

Vanja Milinković Savić je bio standardan na golu Lehije u jesenjem delu sezone i po mnogima najbolji golman poljskog šampionata. Reč je o modernom golmanu za narednu deceniju kojeg su želeli Benfika i Ajaks, ali ga je pre konkurencije ugrabio Torino za 2.500.000 evra. Bikovi su ga potpisali i ostavili ga na pozajmici do kraja sezone u Lehiji. I prevrili se...

Čim su uzeli novac, Poljaci su doveli novog golmana i zakucali srpskog reprezentativaca na klupu. Milinković Savić nije branio nijednom u drugom delu sezone, a neće ga sigurno biti ni u naredne dve utakmice jer odrađuje suspenziju zbog isključnja sa klupe u meču sa Lehom.

U istu situaciju je došao i Nemanja Maksimović. On je zimus potpisao predugovor sa Valensijom kojoj će se priključiti 1. jula. Međutim, u Astani su mu to uzeli za zlo i precrtali ga iz prvog tima na početku sezone u Kazahstanu. Što je odmah odjeknulo i u Španiji, pa se tamošnji mediji, među kojima je i Marka pitaju šta se dešava sa srpskim vezistom.

Od početka sezone u Kazahstanu, Astana je odigrala tri utakmice (dve u prvenstvu i jednu u Superkupu), a Maksimović nije bio ni na klupi. Zdrav je, nema suspenziju, pa se ovakva odluka Astane može samo podvući kao osveta za to što je mladi vezista rešio da nastavi karijeru u Valensiji kada mu narednog leta istekne ugovor sa Kazahstancima.

Neigranje dvojice jako bitnih igrača je svakako i alarmantan signal za novog selektora Nenada Lalatovića jer Orliće narednog leta očekuje EP u Poljskoj na kojem su jedni od favorita za osvajanje titule. Ako se nastavi sa ovakvim tretmanom, Lalatović će biti u problemu zbog forme dvojice članova zlatne generacije sa Novog Zelanda.

Ovakvo ponašanje poljskog i kazastanskog kluba ne može baš da se podvede pod surovi profesionalizam. Pogotovo u Lehiji koja je na Vanji zaradila lep novac i prodala ga u Seriju A o kojoj igrači ovog kluba mogu samo da sanjaju. Ni Astani ne ide na čast što je tek tako precrtala najboljeg igrača koji he ostavljao srce i dušu na terenu, njegov gol je doneo istorijsko učešće u Ligi šampiona, a oni su mu ovako vratili.

Ali to je odlika klubova koji nisu navikli da funkcionišu kao veliki i ne dolaze iz razvijenih fudbalskih sredina. Na kraju, rezultati su im se vratili kao bumerang. Lehija je pala sa prvog mesta u Poljskoj i gubi korak u borbi za titulu otkako je Srbin preseljen na klupu. Astana je očajno započela sezonu, porazom od velikog rivala Kairata u Superkupu, a na početku prvenstva je osvojila samo bod u prva dva kola.

Možda se opamete, pa vrate u tim srpske fudbalere koji svakako odskaču kvalitetom i jedini su uspeli da iz ovih druogarzrednih klubova obezbede transfere u najjače lige Evrope. Što bi bilo od velikog značaja i za mladu reprezentaciju Srbije.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.