Maljković: Kao da smo osvojile medalju, Dabović: Ostvaren san, ali poraz od Turkinja boli

Izvor: Press, 30.Jun.2013, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljković: Kao da smo osvojile medalju, Dabović: Ostvaren san, ali poraz od Turkinja boli

Srpske košarkašice nisu uspele da osvoje bronzanu medalju pošto su u utakmici za treće mesto izgubile od selekcije Turske sa 92:71.
- Nismo uspele da dođemo do pobedničkog postolja, ali četvrto mesto ima sjaj medalje. Zato želim da čestitam ne samo devojkama koje su igrale na šampionatu u Francuskoj, već i svim košarkašicama koje su bile sa nama na početku ovog puta, od kvalifikacija za EP koje smo igrale prošle godine.
Ovo je ogroman uspeh, iza nas su takve velesile u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ženskoj košarci, kao što su Češka, Rusija, Belorusija, Hrvatska, Italija. Treba li podsećati koliko ove nacije ulažu u košarku, koliko imaju registrovanih košarkašica, koliko trenera - rekla je Maljkovićeva.
Meč za treće mesto i poraz od Turske ona je kratko prokomentarisala rečima da "nije ličnost, ni trener, koji traži alibi u bilo kojoj situaciji".
- Kao sportisti, nekom ko uvek želi pobedu, žao mi je zbog poraza, propuštene šanse da osvojimo medalju. Sve ste videli, borili smo, pokušali da pariramo, međutim, treba biti realan. Turska već godinama najviše ulaže u žensku košarku, biće domaćin Svetskog prvenstva, ima najbolju ligu u Evropi - konstatovala je Maljkovićeva.
Ona je istakla da se odmah po dolasku u Beograd mora napraviti detaljna analiza svega urađenog u dosadašnjem periodu i videti šta i kako dalje.
- Ono što sam sigurna, napravljen je veliki korak napred, veliki broj devojčica u Srbiji se već u toku šampionata u Francuskoj upisao u škole košarke - zaključila je srpska selektorka.
Kapiten Milica Dabović rekla je da su ona i saigračice plasmanom u polufinale prvenstva Evrope ostvarile san, ali da ostaje žal što nisu osvojile medalju.
- Postigle smo veliki uspeh, obezbedile plasman na svetsko prvenstvo i ostvarile san, ali poraz od Turske boli. Žao nam je što nismo osvojile medalju. Borile smo se do kraja, imale snage za skoro 30 minuta, ali smo u nastavku pale. Presudio je skok u odbrani i naše loše građenje pod košem. Premorene smo i u ovom trenutku razmišljamo samo o odmoru - rekla je Dabovićeva.
Plejmejker Tamara Radočaj istakla je da se malo ko nadao četvrtom mestu posle lošeg starta na šampionatu u Francuskoj i dodala da su reprezentativke u Francuskoj videle koliko mogu protiv izuzetno jakih selekcija.
- Nadam se da ćemo na sledećem velikom takmičenju moći do stepenice više", poručila je Radočaj.
U borbi za kontinentalnu titulu od 20 sati igraju Španija i domaćin Francuska.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.