Maljković: Kao da smo osvojile medalju

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jun.2013, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljković: Kao da smo osvojile medalju

Selektor ženske reprezentacije Srbije Marina Maljković smatra da je osvajanje četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine ogroman uspeh, kome se malo ko nadao.
(FOTO: FIBA)
Srpske košarkašice nisu uspele da osvoje bronzanu medalju pošto su u utakmici za treće mesto izgubile od selekcije Turske sa 92:71.
Nismo uspele da dođemo do pobedničkog postolja, ali četvrto mesto ima sjaj medalje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Zato želim da čestitam ne samo devojkama koje su igrale na šampionatu u Francuskoj, već i svim igračicama koje su bile sa nama na početku ovog puta, od kvalifikacija za EP koje smo igrale prošle godine. Ovo je ogroman uspeh, iza nas su takve velesile u ženskoj košarci, kao što su Češka, Rusija, Belorusija, Hrvatska, Italija. Treba li podsećati koliko ove nacije ulažu u košarku, koliko imaju registrovanih košarkašica, koliko trenera – rekla je Maljkovićeva.
Meč za treće mesto i poraz od Turske ona je kratko prokomentarisala rečima da nije ličnost, ni trener, koji traži alibi u bilo kojoj situaciji.
Kao sportisti, nekom ko uvek želi pobedu, žao mi je zbog poraza, propuštene šanse da osvojimo medalju. Sve ste videli, borili smo, pokušali da pariramo, međutim, treba biti realan. Turska već godinama najviše ulaže u žensku košarku, biće domaćin Svetskog prvenstva, ima najbolju ligu u Evropi – konstatovala je Maljkovićeva.
Ona je istakla da se odmah po dolasku u Beograd mora napraviti detaljna analiza svega urađenog u dosadašnjem periodu i videti šta i kako dalje.
Ono što sam sigurna, napravljen je veliki korak napred, veliki broj devojčica u Srbiji se već u toku šampionata u Francuskoj upisao u škole košarke – zaključila je srpska selektorka.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dabović: Ostvarile smo san, ali poraz boli

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jun.2013

Kapiten reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je da su ona i saigračice plasmanom u polufinale prvenstva Evrope ostvarile san, ali da ostaje žal što nisu osvojile medalju.. (FOTO: FIBA). Srpske košarkašice su u Oršiju u utakmici za treće mesto izgubile od selekcije Turske sa 92:71.. –...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.