Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2020, 18:44

Malen je opasan igrač, PSV gura na njegov pogon (VIDEO)

Filipsovci zabeležili treći trijumf - 2:0

Ne može se reći da je PSV nešto posebno briljirao, ali je odradio posao. Dva gola Sitardu bila su dovoljna da Filipsovci dođu do nove pobede u šampionatu, do treće na prve četiri - 2:0 (1:0). Mogla je pobeda da bude i ubedljivija da dva gola nisu PSV-u poništena zbog ofsajda.

Verovatno glavna snaga sadašnjeg PSV-a je Donjel Malen. Mladi napadač pokazuje stalno o kakvom se talentu radi, ima sitan korak, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali trči brzo poput singerice. U to je mogao da se uveri i Sitard pošto je Malen bio strelac već posle pet minuta igre.

Fantastično je protrčao, sačekao pravi momenat kada mu je Zahavi znalački proturio loptu, a onda je savladao protivničkog golmana, ali i jednog od defanzivaca. Sve ih je nadmudrio, bio je brži, pa je zasluženo PSV stigao do prednosti odmah na startu utakmice.

Ovo je ukupno treća pobeda PSV-a na prve četiri utakmice u šampionatu, a utisak je da PSV uz Malena, Zahavija i Gakpa ima dobru napadačku artiljeriju, u šta je Sitard večeras mogao da se uveri.

Zanimljivo je da je odmah posle gola Malena Sitard imao zicer, kada je Semedo promašio sa pet metra. Potom je PSV u 16. minutu dao još jedan gol, ali je on poništen zbog ofsajda posle gledanja VAR-a.

Do kraja prvog poluvremena bilo je još uzbuđenja, a PSV-u je poništen još jedan gol. PSV je do kraja utakmice igrao manje dobro nego u prvom poluvremenu, ali je pri samom kraju meča uspeo da podigne rezultat na 2:0. Strelac je bio Madueke u 85. minutu.

EREDIVIZIJA - 4. KOLO

Petak

Utreht - Herenven 1:1 (1:1)

/Kerk 44 - Verman 4/

Subota

Vitese - Herakles 3:0 (2:0)

/Openda 34, Darfalu 37, Tananee 63/

Venlo - Den Hag 1:2 (1:1)

/Jakumakis 5 - Pinas 3pen, Filip 90+3/

Tvente - Emen 1:1 (0:0)

/Černi 48 - De Leuv 65/

Nedelja

Groningen - Ajaks 1:0 (0:0)

/Balk 49/

Sparta – AZ Alkmar 4:4 (0:4)

/Harui 57, Abels 64, Taj 88p, Majnans 90 – Abuklal 9, 19, De Vit 14, 33/

Viljem II – Fajenord 1:4 (1:1)

/Pavlidis 13 – Haps 22, Linsen 48, Berghujs 56, 77/

PSV - Fortuna Sitard 2:0 (1:0)

/Malen 5, Madueke 85/

RKC - Zvole **ODLOŽENO

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.