Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 21:40

Mala skakaonica, velika pobeda: Zlatni Poljak Pjotr Žila svetski šampion (VIDEO)

Kamil Stoh neprijatno iznenadio, bez medalje ostao i Halvor Egner Granerud

Jedan Poljak zakaže, drugi se popne na krov sveta. Ali, poljske takmičare ne mimoilaze veliki trofeji i medalje. Početkom januara poljski takmičar Kamil Stoh po treći put je osvojio „zlatnog orla“. Na Svetskom prvenstvu nije bio toliko uspešan, ali je imao zamenu. Pjotr Žila je „raširio krila“, vinuo se u nebesa, a kada se prizemljio, zlatna medalja visila mu je oko vrata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Na maloj skakaonici u Oberstdorfu Pjotr Žila je stigao do najbitnijeg rezultata u karijeri. Sve se menja, ali ono što je sigurno jeste da su Poljaci najbolja skakačka nacija u ovom trenutku. Kupe Poljaci priznanja redom, da je bilo navijača gorelo bi podnožje skakaonice. Ovako je Pjotr Žila morao da proslavi pobedu sa reprezentativnim kolegama. Spreman je i za medalju na velikoj skakaonici.

Osvojio je Pjotr Žila zlato skokovima od 105 i 102,5 metra. Srebrna medalja završila je oko vrata nemačkom takmičaru Karlu Gajgeru. Nemac je zaostajao za Poljakom 3,6 poena, a bronza je otišla u Sloveniju. I Anže Lanišek obradovao je Sloveniju posle ski-skakačice Eme Klinec, koja je donela zlato. Oberstdorf se pozlatio Slovencima. Tri medalje, a još nije kraj.

Halvor Egner Granerud ostao je bez medalje. Njemu je pripala da uloga da iz prvog reda gleda osvajače medalja. Peče četvrto mesto, očekivao je više, baš kao i David Kubacki i Robert Johanson, koji su zauzeli peto i šesto mesto. Rezultat Kamila Stoha najveće je razočaranje. Poljak je završio kao 22. na maloj skakaonici.

#WinningJump: Piotr Zyla / #Oberstdorf#skijumping #FISskijumping #Oberstdorf2021 pic.twitter.com/1UI9hTFRlD

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zlato za Pjotra Žilu

Izvor: B92, 28.Feb.2021, 00:13

Poljski takmičar Pjotr Žila osvojio je zlatnu medalju u ski skokovima na Svetskom nordijskom prvenstvu u nemačkom Oberstdorfu...Žila je do zlatne medalje na maloj skakonici došao skokovima od 105 i 102,5 metara, odnosno sa 268,8 bodova...Srebrna medalja pripala je Nemcu Karlu Gajgeru skokovima od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.