Izvor: B92, 03.Jun.2020, 11:48

Maksimirski ispraćaj – dan kad su Hrvati navijali za Holandiju protiv Jugoslavije

Na današnji dan pre tačno 30 godina odigran je prijateljski susret između Jugoslavije i Holandije na zagrebačkom "Maksimiru".

Ovo naravno ne bi bila mnogo značajna vest, da se na toj utakmici nisu dogodile stvari koje su nagovestile kraj države južnih Slovena.

I pre prvog sudijskog zvižduka bilo je jasno da nešto nije u redu.

Domaći navijači su zviždali himni "Hej Slaveni", ali i igračima Jugoslavije tokom čitavog susreta.

Bez vređanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije prošao ni selektor Ivica Osim, koji je navijačima uzvratio sarkastičnim aplauzom.

Svakako i odluka Saveza da organizuje poslednju proveru pred Svetsko prvenstvo 1990. baš na Maksimiru bila je krajnje čuda.

Samo 20 dana ranije, dogodili su se veliki navijački neredi na meču Dinama i Crvene zvezde.

Što se tiče fudbala, u meču Jugoslavije i Holandije kao pobednici su izašli gosti, koji su slavili sa 2:0.

Na poslednjem velikom takmičenju, Mundijalu u Italiji, Jugoslavija je stigla do četvrtfinala gde je poražena od Argentine posle penala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UNIŠTENI SU SNOVI O TITULI: Dan kada je UMRO fudbal na OVIM prostorima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020

Čudna situacija za sve na terenu...Na današnji dan pre tačno 30 godina odigran je prijateljski susret između Jugoslavije i Holandije na zagrebačkom Maksimiru. Ujedno ova utakmica nije bila "tužna" samo zbog rezultata i pobede Holandije od 0:2 već je ova utakmica predstavljala i kraj jugoslovenskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.