Majstorije Jaje Turea i Nasrija, Kolarov spakovao Sitiju trofej Liga kupa

Izvor: Blic, 02.Mar.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majstorije Jaje Turea i Nasrija, Kolarov spakovao Sitiju trofej Liga kupa

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Liga kup pošto su u finalu savladali Sanderlend sa 3:1 posle preokreta, uz asistenciju Aleksandra Kolarova kod drugog pogotka pobednika, a susret su obeležile golčine Jaje Turea i Nasrija.

Na ispunjenom Vembliju malo je nedostajalo da "crne mačke" naprave iznenađenje, što im ne bi bio prvi put protiv "građana", a nakon što su na putu do finala izbacile Čelsi i Mančester junajted.

Siti nije dobio Sanderlend u zvaničnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meču još od oktobra 2012. godine, a ni borba za trofej Liga kupa nije najbolje počela po tim iz plavog dela Mančestera. U 10. minutu Fernandinjo je izgubio loptu pred golom rivala, sevnula je kontra u kojoj je Džonson sjajno izbacio Borinija, on je pobegao Demikelisu i Kompaniju, dobio duel sa kapitenom "građana" i iskosa sa desne strane pogodio suprotan ugao.

Bez engleskih igrača u sastavu i sa oporavljenim Aguerom, četa Manuela Pelegrinija je krenula po preokret i u drugom poluvremenu donela prvi trofej čileanskom treneru na Ostrvu, a treći Liga kupa za Siti.

Izjednaćujući gol iz 55. minutu sigurno će se vrteti na snimcima, jer je Jaja Ture pravom majstorijom sa skoro 30 metara poslao loptu sa desne strane u suprotan ugao, da bi minut kasnije usledio potpuni preokret.

Kolarov je probio po levoj strani i pronašao Nasrija u kaznenom prostoru, a francuski reprezentativac je udarcem spoljnim delom stopala iz prve pogodio gornji levi ugao i matirao Manonea za 2:1.

Mogao je Sanderlend da unese dramu pred sam kraj, ali je Flečer promašio odličnu šansu, što je Hesus Navas kaznio i u sudijskoj nadoknadi na assitenciju Turea završio kontru i stavio tačku na pobedu.

Liga kup Engleske

Mančester siti - Sanderlend 3:1 (0:1)

Stadion: Vembli. Gledalaca: 84.697. Sudija: Martin Etkinson.

Strelci: Jaja Ture u 55, Nasri u 56. i Hesus Navas u 90. minutu za Siti, a Borini u 10. za Sanderlend.

Mančester siti: Pantilimon, Zabaleta, Kompani, Demikelis, Kolarov, Fernandinjo, Jaja Ture, Silva (od 77. Garsija), Aguero (od 58. Hesus Navas), Nasri, Džeko (od 88. Negredo).

Sanderlend: Manone, Bardsli, Alonso, Katermol (od 77. Đakerini), O'Šej, Braun, Džonson (od 60. Gardner), Larson (od 60. Flečer), Borini, Ki, Kolbek.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Majstorije Jaje Turea i Nasrija, Kolarov spakovao Sitiju trofej Liga kupa

Izvor: Dzungla.org, 02.Mar.2014

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Liga kup pošto su u finalu savladali Sanderlend sa 3:1 posle preokreta, a asistent kod drugog gola bio je Aleksandar Kolarov.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.