Evrogolovi Sitija za trofej u Kupu

Izvor: B92, 02.Mar.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrogolovi Sitija za trofej u Kupu

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Sanderlend 3:1 (0:1) i osvojili prvi trofej u sezoni, Liga kup Engleske.

Siti je na Vembliju slavio posle preokreta u drugom poluvremenu golovima Jaje Turea, Samira Nasrija, kojem je asistirao Aleksandar Kolarov i Hesusa Navasa.

Sanderlend je poveo već u desetom minutu nakon akcije Adama Džonsona i gola Fabija Borinija. Siti je osvojio prvi Liga kup posle 38 godina.

Deseti minut na Vembliju najavio je novi debakl Sitija u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kupu, poput onog u finalu FA kupa prošle sezone jer je Sanderlend stigao do vođstva.

Fernandinjo je izgubio loptu na protivničkoj polovini terena, Džonson je ekspresno poslao dugu loptu za Borinija koji ju je sklonio ispred Vensana Kompanija i lagano loptu posleo pored Harda u donji desni ugao.

Borini blista ove sezone u ključnim utakmicama, pored gola protiv Sitija na Vembliju, bio je strelac protiv Junajteda i Čelsija, kao i u pobedi nad najvećim rivalom Sanderlenda Njukaslom.

Do kraja poluvremena Siti je uglavnom pokušavao preko centaršuteva da nadigra odbranu Sanderlenda, ali su "crne mačke" sačuvale mrežu.

Međutim, za samo deset minuta u nastavku Siti je stigao do prekreta, i sa dva fantastična gola u 60 sekundi. Sve je pokrenuo sjajni Jaja Ture koji je posle dodavanja Sabaleta na oko 30 metara od gola, poslao sjajan udarac u gornji levi ugao. Prelep gol.

Samo minut kasnije Siti je vodio posle još jednog sjajnog gola. Aleksandar Kolarov je ubacio loptu sa leve strane, igrači Sanderlenda su je izbacili samo do ivice kaznenog prostora gde ju je pokupio Nasri i sa 20-ak metara zakucao u gol.

U nastavku meča Siti je dominirao, imao nekoliko šansi da potvrdi pobedu, sudija Majkl Etkinson je možda propustio šansu da svira penal nad Kolarovom, ali su "građani" ipak mirno priveli finale kraju.

To je omogućio Navas u 90. minutu nakon kontre koju je ukradenom loptom pokrenuo Fernandinjo, a sjajnom asistencijom nastavio igrač meča Ture.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evrogolovi Sitija za trofej u Kupu

Izvor: B92, 02.Mar.2014

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Sanderlend 3:1 (0:1) i osvojili prvi trofej u sezoni, Liga kup Engleske...Siti je na Vembliju slavio posle preokreta u drugom poluvremenu golovima Jaje Turea, Samira Nasrija, kojem je asistirao Aleksandar Kolarov i Hesusa Navasa...Sanderlend je poveo već u desetom...

Nastavak na B92...

Majstorije Jaje Turea i Nasrija, Kolarov spakovao Sitiju trofej Liga kupa

Izvor: Blic, 02.Mar.2014

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Liga kup pošto su u finalu savladali Sanderlend sa 3:1 posle preokreta, uz asistenciju Aleksandra Kolarova kod drugog pogotka pobednika, a susret su obeležile golčine Jaje Turea i Nasrija...Na ispunjenom Vembliju malo je nedostajalo da "crne mačke" naprave...

Nastavak na Blic...

(VIDEO) Preokret Sitija za treći trofej Liga kupa u istoriji

Izvor: Press, 02.Mar.2014

Sanderlend je poveo golom italijanskog fudbalera Fabija Borinija u devetom minutu, posle asistencije Adama DŽonsona.. Siti je na početku drugog poluvremena za samo dva minuta preokrenuo rezultat, a strelci su bili Jaja Ture i Samir Nasri.. Nasriju je za gol asistirao reprezentativac Srbije Aleksandar...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.