Majstori prodaje: Atletiko vratio Filipea Luisa i zaradio 6.000.000 evra

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majstori prodaje: Atletiko vratio Filipea Luisa i zaradio 6.000.000 evra

Giljermo Sikera odlazi sa Kalderona, Murinjov Čelsi se nameračio na Babu Rahmana

Sve je završeno. Posle samo godinu dana Luis Filipe (30) se vratio u Atletiko. Brazilac je jutros stigao u Madrid, završio lekarske preglede i u ranim popodnevnim satima ozvaničio saradnju sa klubom u kome je proveo četiri godine i doživeo zvezdane trenutke karijere.

Luis je na Visente Kalderon stigao posle neuspešne sezone u Čelsiju. Plavci su ga prethodnog leta kupili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za 22.000.000 evra, ali ga nisu previše koristili, o čemu svedoči činjenica da mu je Žoze Murinjo ukazao poverenje samo na 15 prvenstvenih utakmica, forisirajući Cezara Aspilikuetu uz levu aut liniju. Filipe je želeo da ode, Murinjo je hteo da ga proda, Atletiko je planirao da ga vrati i u takvim okolnostima dogovor je bio izvodljiv.

Ne i lak, jer je Murinjo u poslednji čas otkupnu cenu sa 15.000.000 podigao na 16.000.000 evra, međutim, kad su Madriđani pristali i tu razliku da pokriju postalo je jasno da se Brazilac vraća na mesto uspeha. Čini se da je u ovom poslu najbolje prošao Atletiko, jer je dobio igrača naviknutog na sistem Dijega Simeonea, a usput zaradio 6.000.000 evra, što je razlika između onoga koliko su ga prodali prethodnog leta i novca uplaćenog za njegov povratak.

Dolazak Filipea Luisa (potpisao na četiri godine) će ubrzati odlazak Giljerma Sikere sa stadiona Visente Kalderon. Kao prvi zainteresovani kupac pominje se Juventus, spreman da plati 8.000.000 evra. Levi bek je sada potreban i Čelsiju. Rezervni, naravno. A Žoze Murinjo želi Babu Rahmana, koji je minulu sezonu proveo u Augsburgu.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.