Magični udarci Pogbe i Pirla za pobedu nad Napolijem (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Nov.2013, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magični udarci Pogbe i Pirla za pobedu nad Napolijem (VIDEO)

Maestralno. Lukavo. Čvrsto. Iskusno. Sve je to primenila torinska Stara dama u derbiju kola protiv Napolija, i ubedljivo trijumfovala s 3:0.
(FOTO: AP)
Samo što je susret počeo, Juve je poveo. Fernando Ljorente je pogodio u drugom minutu za veliku radost domaćih pristalica. Od tog momenta, domaći su se malo povukli i čekali rivala da pogreši na sredini terena.
Stvorio je Juventus dve tri dobre prilike do drugog gola a najbolju je propustio Vidal kada je usamljen istrčao na Reinu i promašio.
Zatim je usledila magija u režiji Pirla i Pogbe. Prvo je Andrea iz slobodnog udarca sa više od 25 metara savladao Reinu, da bi Pogba u 80. minutu brutalno dobrim volejem bacio na kolena Napolitance.

Između drugog i trećeg gola Juventusa, istakao se Bufon koji je odbranio zicer Insinjeu. Tim Antonia Kontea završio je meč sa igračem manje jer je Ogbona dobio drugi žuti karton u 84. minutu.

Fiorentina je kod kuće savladala Samdoriju s 2:1 a Nenad Tomović je odigrao ceo meč.
Đenova je pobedila na svom terenu Veronu sa 2:0 u utakmici 12. kola italijanskog prvenstva i ostvarila je četvrtu pobedu u poslednjih pet utakmica.
(FOTO: AP)
Đenova je povela golom Danijelea Portanove u 29. minutu, dok je Juraj Kučka u 35. minutu postavio konačan rezultat. Kod oba pogotka asistent je bio Frančelino Matuzalem.
Đenova je posle pete prvenstvene pobede sedma na tabeli sa 17 bodova, dok je Verona na petom mestu sa 22 boda.
Boško Janković odigrao je svih 90 minuta za poraženi tim.

Fudbaleri Rome odigrali su na svom terenu nerešno 1:1 sa Sasuolom, u utakmici 12. kola Serije A, dok je Milan odigrao bez golova sa Kjevom.
(FOTO: AP)
Roma je povela u 18. minutu, autogolom Alesandra Longija, a bod Sasuolu doneo je Domeniko Berardi u 93. minutu.
Roma 1-1 Sassuolo All Goals by all-goals
To je drugi remi Rome u 12 prvenstvenih utakmica, a rimski klub nalazi se na prvom mestu na tabeli sa 32 boda i ima četiri više od Napolija i Juventusa, koji od 20.45 igraju u Torinu.
Sasuolo je bodom uspeo da se izvuče iz zone ispadanja, nalazi se na 17. mestu sa 10 bodova.
Fudbaleri Kjeva i Milana odigrali su u Veroni bez golova.
Atalanta je na svom terenu pobedila Bolonju sa 2:1, golom Marka Livaje u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Prethodno je domaćima prednost doneo Davide Brivio, golom u 72. minutu, a tri minuta kasnije izjednačio je Rolando Bjanki.
Fudbaleri Kaljarija pobedili su na svom terenu Torino sa 2:1, zahvaljujući dvostrukom strelcu Danijeleu Konteu, koji je postigao golove u 42. i 87. minutu. Jedini gol za Torino postigao je Ćiro Imobile u 51. minutu.
Parma i Lacio odigrali su nerešeno 1:1. Strelaci na ovom meču bili su Lukareli u 67. za domaćina i Keita za goste u 50. minutu.
Semafor 12. kola Serije A:
Đenova – Verona 2:0 (Portanova 29, Kučka 35)
Roma – Sasuolo 1:1 (Longi 19. autogol – Berardi 90+4)
Atalanta – Bolonja 2:1 (Brivio 73, Livaja 90+3 – Bjanki 77)
Kaljari – Torino 2:1 (Konti 43, 88 – Imobile 52)
Kjevo – Milan 0:0
Parma – Lacio (Lukareli 67 – Keita 50)
Fiorentina – Sampdorija 2:1 (Rosi 11 (penal), 17  – Gabjadini 74)
Juventus – Napoli 3:0 (Ljorente 2, Pirlo 74, Pogba 80)
Subota:
Katanija – Udineze 1:0 (Lopes 30. jedanaesterac)
Inter – Livorno 2:0 (Bardi 30. autogol, Nagamoto 90+1)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.