MVP TRKA: Jokić pretekao Lebrona, samo jedan košarkaš korisniji od Srbina

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 20:09

MVP TRKA: Jokić pretekao Lebrona, samo jedan košarkaš korisniji od Srbina

Nikola ove sezone ima maltene 50,40,90 sezonu

Trka za najkorisnijeg igrača u NBA ligi ove godine je interesantnija ljudima sa ovih prostora, jer se u njoj nalazi srpski centar Nikola Jokić. Prema aktuelnim izmenama na "MVP Ladderu" (listi MVP kandidata) Somborac zauzima visoko drugo mesto, odmah iza kamerunskog centra Džoela Embida.

Večeras (20.00) u Pireju Olimpijakos čeka Zvezdu, a i jedan i drugi klub ne stoje dobro na tabeli Evrolige i želeće verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što pre da zaborave ovu sezonu. Kvota na keca je 1,45, a na dvojku 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos - Zvezda.

Na prethodnoj listi, Jokić je bio treći, a Lebron Džejms drugi i sada su njih dvojica zamenili pozicije. Na mestu broj četiri je sada Dejmijan Lilard, a peti je Luka Dončić.

Jokić ove sezone ima maltene 50,40,90 sezonu, a u proseku beleži 27.1 poena, 11 skokova, 8.6 asistencija, 1.7 ukradenu, 0.7 blokada, 57% iz igre, 42% za 3 i 88% slobodnih bacanja.

Ove sezone je na 32 utakmice imao dabl-dabl učinak, a 9 puta je imao tripl-dabl. Ukupno u karijeri ima 50 tripl-dabl partija što je od centara uspeo još samo Vilt Čemberlejn.

https://t.co/wWGNmWnCY9’s updated MVP Ladder:

1) Joel Embiid

2) Nikola Jokic

3) LeBron James

4) Damian Lillard

5) Luka Doncic

6) Stephen Curry

7) Giannis Antetokounmpo

8) James Harden

9) Kawhi Leonard

10) Donovan Mitchell

— NBA Central (@TheNBACentral) March 5, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.