MI: Srbija osma sa 34 medalje, Italiji 18, Turskoj 126 odličja, Sloveniji 35

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jun.2013, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MI: Srbija osma sa 34 medalje, Italiji 18, Turskoj 126 odličja, Sloveniji 35

Tim Srbije na Mediteranskim igrama u Mersinu završio je učešće sa ukupno 34 osvojene medalje, od čega 12 zlatnih, 11 srebrnih i 11 bronzanih.
Srbija je u generalnom plasmanu zauzela osmo mesto. Najuspešniji sportista Srbije je plivač Velimir Stjepanović koji je osvojio čak tri zlatne medalje, na 400 slobodno, 200 slobodno i 200 delfin.
Ivan Lenđer je osvojio dva zlata, na 100 i 50 metara delfin stilom. Po dve medalje osvojile su u streljaštvu Zorana Arunović >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i Ivana Maksimović koje su do zlata došle u gađanju malokalibarskim oružjem, a vazdušnim do srebrnih medalja.
Šef Misije Nikola Kuljača zadovoljan je učinkom reprezentacije Srbije.
U svakom slučaju sam zadovoljan ostvarenim rezultatima naših sportista. Osvojili smo 34 medalje, jednu manje nego na prethodnim Mediteranskim igrama, ali čak tri zlata više, po čemu se, kao i na Olimpijskim igrama, određuju plasmani zemalja. Sportisti od kojih su postojala visoka očekivanja su to i opravdali, a tu pre svega mislim na plivače i strelce –ocenio je Kuljača.
Naredne Mediteranske igre 2017. godine održaće se u Taragoni, u Španiji. Najuspešnija u Mersinu je bila Italija, sa čak 186 odličja, od toga 70 zlatnih, ispred domaćina Turske sa 126 medalja (47 zlatnih).
Ispred Srbije su još: Francuska (95 medalja), Španija (82), Egipat (67), Grčka (59), pa čak i Slovenija (35).

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MI - Srbija osma u Mersinu, Velja najuspešniji

Izvor: Sportske.net, 30.Jun.2013

Mediteranske igre u Mersinu Srbija je završila kao osma po broju osvojenih odličja a plivač Velimir Stjepanović bio je naš najbolji sportista sa tri osvojena zlata.

Nastavak na Sportske.net...

Srbija osma na Mediteranskim igrama sa 34 medalje

Izvor: Blic, 30.Jun.2013

Tim Srbije je na 17. Mediteranskim igrama u Mersinu završio učešće sa ukupno 34 osvojene medalje, od čega 12 zlatnih, 11 srebrenih i 11 bronzanih, pa je u ukupnom plasmanu zauzeo je osmo mesto...Najuspešniji sportista Srbije je plivač Velimir Stjepanović koji je osvojio čak tri zlatne medalje,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.