MI: Srbija osma po broju medalja

Izvor: Press, 30.Jun.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MI: Srbija osma po broju medalja

Najuspešniji sportista Srbije je plivač Velimir Stjepanović koji je osvojio čak tri zlatne medalje - na 400 slobodno, 200 slobodno i 200 delfin. 

Ivan Lenđer je osvojio dva zlata - na 100 i 50 metara delfin stilom. Po dve medalje osvojile su u streljaštvu Zorana Arunović i Ivana Maksimović koje su do zlata došle u gađanju malokalibarskim oružjem, a vazdušnim do srebrnih medalja.

Šef Misije Nikola Kuljača zadovoljan je učinkom reprezentacije Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
- U svakom slučaju sam zadovoljan ostvarenim rezultatima naših sportista. Osvojili smo 34 medalje, jednu manje nego na prethodnim Mediteranskim igrama, ali čak tri zlata više, po čemu se, kao i na Olimpijskim igrama, određuju plasmani zemalja. Sportisti od kojih su postojala visoka očekivanja su to i opravdali, a tu pre svega mislim na plivače i strelce - ocenio je Kuljača.

On je naglasio da ga je posebno obradovala medalja u mačevanju, s obzirom na to da je taj sport od pre dve godine kroz program Olimpijskog komiteta Srbije “Olimpijska tradicija” ušao u programe finansiranja.

- Poslednju medalju u mačevanju na Mediteranskim igrama osvojila je Vera Jefimijades u Izmiru davne 1971. godine - podsetio je Kuljača. 

Naredne Mediteranske igre 2017. godine održaće se u Taragoni, u Španiji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuljača: Zadovoljan sam ostvarenim

Izvor: B92, 30.Jun.2013

Šef misije reprezentacije Srbije na Mediteranskim igrama Nikola Kuljača izjavio je da je zadovoljan rezultatima i ocenio da su opravdali očekivanja...Srpski sportisti su na Mediteranskim igrama osvojili 34 medalje - 12 zlatnih, 11 srebrnih i 11 bronzanih, čime su zauzeli osmo mesto u ukupnom plasmanu...Najuspešniji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.