MI: Još dve bronze srpskim takmičarima

Izvor: Mondo, 23.Jun.2013, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MI: Još dve bronze srpskim takmičarima

Srpski sportisti okitili su se sa još dve medalje na Mediteranskim igrama u Turskoj. Bronze su osvojili reprezentativci u mačevanju i rvanju.

Reprezentativka Srbije u mačevanju Smiljka Rodić osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u turskom gradu Mersinu.

Rodićeva je u polufinalu izgubila od Sare Besbes iz Tunisa, ali prema propozicijama takmičenja, obe poražene polufinalistkinje osvajaju bronzano odličje.

Tunižanka Besbes će se u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sastati sa Italijankom Roselom Fijamingo.

Medalja istog sjaja pripala je i rvaču Kristijanu Frisu u kategoriji do 60 kilograma pobedom nad Egipćaninom Sajedom Hamedom.

U osmini finala Fris je savladao Marokanca El Mahadi Masudija, a zatim i Apostolosa Manuidisa iz Grčke za plasman među četiri najbolja. U polufinalu je od njega bio bolji Francuz Tarik Belmadani.

"Drago mi je što sam osvojio medalju, ali mislim da sam mogao i sjajniju od bronze. Dva puta sam bio prvak Mediteranskih igara, ovog puta nisam uspeo da odbranim zlato. Ipak, zadovoljan sam celim turnirom”, rekao je posle borbe za treće mesto Kristijan Fris.

Davor Štefanek, koji je nastupao u kategoriji do 74 kilograma, izgubio je u prvom kolu od Francuza Stiva Gunoa i tako propustio piliku da brani zlato iz Peskare 2009.

(MONDO, foto: OKS)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.