Luj, tvoje vreme je isteklo! Krkić i Arnautović potpisali Van Galovu presudu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Dec.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luj, tvoje vreme je isteklo! Krkić i Arnautović potpisali Van Galovu presudu (VIDEO)

Tek prosečni Stouk danas je za Mančester junajted izgledao kao strašna ala, kao Bajern lično. A pred takvom pojavom bespomoćni Đavoli mogli su samo da padnu na kolena i mole za milost. Ali, nisu je dobili

Odlučio je da ostavi Vejna Runija na klupi. Pucao je sebi u desno koleno. Nije imao hrabrosti da napadne Stouk od starta, već je išao linijom manjeg otpora i odabrao da loptu vraća nazad po starom, dobrom, principu. Pucao je sebi u levo koleno. A onda su se nad nemoćnim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Holanđaninom pojavili strašni egzekutori u vidu Bojana Krkića i Marka Arnautovića, koji su potpisali i udarili pečat na presudu - Luju van Galu je vreme isteklo! - 2:0.

Umesto toga, klub koji ove sezone ima poseban pik na rivale iz Mančestera uradio je ono što je kompletna britanska javnost i očekivala - vrlo verovatno presudila Luju van Galu i naterala porodicu Glejzer da uradi ono što je trebalo još onog trenutka kada je okončana misija u Ligi šampiona. Ovako, „đavolja“ serija bez trijumfa nastavila se i u 32. danu. Odnosno - i u sedmom uzastopnom meču.

Hrabro, neustrašivo, sa striktno napadačkom orijentacijom. Tako je Stouk igrao od prvog minuta i odmah pokazao da će tri boda ostati na Britaniji. Pretili su Potersi, ali nisu uspeli da postignu pogodak u prvih 15 minuta, kada obično tresu protivničke mreže. Nisu u prvoj četvrtini časa, ali jesu već u 19. minutu, kada je Memfis Depaj početničkom reakcijom najavio da će Junajtedova kola sleteti pravo u provaliju i žestoko udariti o tlo. Veliki ispad 30.000.000 evra plaćenog Depaja Krkić je sigurnim hicem pretvorio u pogodak posle pravovremenog dodavanja Glena Džonsona i sve je slutilo na pravi potop.

Nisu ni stigli da se oporave od šoka fudbaleri Junajteda, a već je na semaforu stajalo - 2:0. Krkić i Šaćiri malo su se dogovarali oko toga ko će izvesti slobodan udarac sa skoro 20 metara od gola Davida De Hee. Na kraju se španski internacionalac odlučio, ali lopta je pogodila živi zid. No, sudbina je tako htela da ona završi u nogama Marka Arnautovića koji je ispalio plotunski hitac koji je umalo ostavio rupu u mreži.

Od svega Britanija je dobila još jedan razlog za radost u čuvenom Boksing Deju, a da su puleni Marka Hjuza imali samo još malo više koncentracije, Junajted bi preživeo pravu katastrofu.

Nije pomogao ni Vejn Runi, koji je već na poluvremenu zamenio kažnjenog Depaja, ni zicer koji je imao Maruan Felaini, ni pokušaji Marsijala i Mate. Džek Batlend je još jednom opravdao epitet jednog od najboljih golmana u Premijer ligi, pošto je refleksima poput mačke paradirao na gol liniji i postavio neprobojan štit na gol Stouka.

Slabost Junajteda nije samo u prvoj postavi, već posebno na njegovoj klupi. Ne samo zbog Van Gala, koji nije imao hrabrosti da krene napred od starta, iako je dobio ultimatum od uprave da će dobiti otkaz ako ne pobedi naredna dva meča. Kada na klupi imate igrače poput Pereire, Varele, Meknera i Bortvik Džeksona, ko je uopšte mogao da se nada da Junajted može do preokreta i gotovo senzacionalne pobede. A setimo se da je ne tako davno, pre ravno dve godine na Boksing Dej, Mančester poslednji put uspeo da stigne dva gola zaostatka i slavi rezultatom 3:2. Bilo je to protiv Hala.

Zato je sada vreme za promene i verovatnu Van Galovu penziju.

PREMIJER LIGA – 18. KOLO

Subota:

Stouk – Mančester junajted 2:0 (2:0)

/Krkić 19, Arnautović 26/

16.00 Bornmut – Kristal Palas

16.00 Liverpul – Lester

16.00 Totenhem – Norič

16.00 Mančester Siti – Sanderlend

16.00 Čelsi – Votford

16.00 Svonsi – VBA

16.00 Aston Vila – Vest Hem

18.30 Njukasl – Everton

20.45 Sautempton – Arsenal

MOZZART pratite i na Vajberu!

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.