Ludnica u Španiji, Real i Barsa izjednačeni, evo ko ima lakši posao do kraja!

Izvor: Sportske.net, 23.Apr.2017, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludnica u Španiji, Real i Barsa izjednačeni, evo ko ima lakši posao do kraja!

Fudbaleri Barselone večeras su slavili u "El Klasiku", izjednačili se sa Realom na tabeli i trenutno su prvi zbog boljeg međusobnog susreta, mada Katalonci imaju i jednu utakmicu više.

Izabranici Luisa Enrikea slavili su na "Santijago Bernabeu" golom Lea Mesija u poslednjem minutu nadoknade, na kraju je bilo 2:3 (1:1) u korist aktulenih šampiona.

Poveo je Real preko Kazemira, Mesi je ubrzo izjednačio, da bi sredinom drugog dela Rakitić preokrenuo rezultat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Ramos je potom stavio Real u nezgodan položaj, dobio je crveni i ostavio ih sa desetoricom na terenu, ali je Zidanov džoker Džejms Rodrigez uspeo da poravna rezultat pred sam kraj regularnog dela.

Ipak, Barsa je preko Mesija, nakon odlične kontre, došla do pobede u drugom minutu sudijske nadoknade i do velika tri boda u borbi za titulu u Primeri.

Sada su izjednačeni sa Realom (prvi su zbog boljeg međusobnog susreta) ali imaju i utakmicu manje, kako "kraljevski" klub tek treba da odigra zaostalu utakmicu sa Seltom, koja je još početkom februara odložena zbog nevremena u Vigu. Datum odigravanja tog duela još nije poznat, pretpostavlja se da će biti odigran 15. maja, samo tri dana pred poslednji dan u sezoni, kako i Real i Selta imaju obaveze u Evropi (Real u polufinalu LŠ sa Atletikom, Selta u polufinalu LE sa Mančester junajtedom).

Što se tiče regularnih utakmica, u nastavku pogledajte sa kim se sve Barselona i Real sastaju do kraja sezone.

Real Madrid

34. kolo - Deportivo La Korunja (g)

35. kolo - Valensija (d)

36. kolo - Granada (g)

37. kolo - Sevilja (d)

38. kolo - Malaga (g)


21. kolo - Selta (g) - zaostali meč, datum odigravanja još uvek nepoznat

Barselona



34. kolo - Osasuna (d)

35. kolo - Espanjol (g)

36. kolo - Viljareal (d)

37. kolo - Las Palmas (g)

38. kolo - Eibar (d)

* (d) - igraju kao domaćin, (g) - igraju kao gost



Dakle, zaključak je da Real ima nešto teži posao do kraja. Srećom po njih, dva najteža duela igraće kod kuće, kako će na "Bernabeu" dočekati Valensiju i Sevilju.

Što se tiče Barselone, "kamen spoticanja" bi eventualno mogla da bude ekipa Viljareala, ali će "Žuta podmornica" gostovati na "Kamp Nou", te je mala verovatnoća da mogu da iznenade favorizovanog rivala, koji mora da juri pobede.

Real i dalje drži stvari u svojim rukama, imaju utakmicu manje, te bi u slučaju da pobede svaki meč do kraja osvojili titulu. Ipak, jedan poraz i Barsa bi zbog boljeg međusobnog susreta osvojila titulu, naravno u slučaju da upiše makar isti broj bodova u ostali susretima kao Real.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.