Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 23:24

Ludnica u Milanu, Ledej pogodio uz zvuk sirene za pobedu nad Bajernom (VIDEO)

Kakav meč, kakva završnica

Potpuna ludnica u Milanu, ovo je košarka kakvu Evrope zaslužuje! Posle haotičnog finiša i apsolutne drame u Mediolanum Forumu, Olimpija je savlada minhenski Bajern rezultatom 79:78 (16:18, 11:26, 26:20, 26:14) uz zvuk sirene pogotkom Zeka Ledeja!

Odbrana Bajerna se maksimalno fokusirala na čuvanje Kevina Pantera koji se lepo otvorio na 1,2 sekunde do isteka vremena posle izvođenja lopte iz bočnog auta, ali potpuno sam >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ostao je Ledej pod košem. Primio je pravovremenu asistenciju lucidnog Malkolma Dilejnija i pogodio iako je lopta zaigrala na obruču taman toliko da vreme istekne, a da Džejlen Rejnolds ostane nekoliko milimtera kratak za blokadu kojom bi sigurno obezbedio pobedu Bajernu i veliki brejk na startu četvrtfinalne serije!

Ne bi bilo fer prema obe ekipe, a pogotovo poklonicima evropske košarke da se utakmica završila bez drame kakva je na kraju i viđena. Patiće navijači Bajerna definitivno, ali svi neutralni ljubitelji ove igre imali su priliku da vide fantastičnu predstavu.

Bajern je na poluvremenu vodio sa čak 17 poena razlike posle fantastične druge četvrtine u kojoj je razlika iznosila i 19 poena u dva navrata, ali se sve okrenulo naopačke u samoj završnici. Inicijator strašnog preokreta i pobede Manekena bio je Serhio Rodrigez sa osam vezanih poena na startu poslednje četvrtine. Kako su se poeni Olimpije nizali, a vreme prolazilo, tako je počela da ulazi voda u uši gostiju kojima nije pomogla ni gotovo savršena partija Di Džej Silija kome je sve išlo od ruke!

Pogađao je sve, bio nezaustavljiv, ali na kraju je Olimpija odnela trijumf. I to na kakav način. Posle neiskorišćenog napada na sedam sekundi do kraja Džejms Gist je uspeo da izvuče faul za dva slobodna bacanja. Iako je do tog momenta bio na 1/3 sa crte, prekaljeni centar bio je maksimalnog učinka, posle čega su arbitri gledanjem snika utvrdili da vreme mora da se doda na sat, pa je umesto 0,7 stajalo 1,2 sekunde. To je bilo sasvim dovoljno da Etore Mesina nacrta briljantnu akciju iz koje je Olimpija odnela prvu od potrebne tri pobede za prolaz na Fajnal for.

Ledej je bio najefikasniji igrač Manekena sa 17 poena, uz sedam skokova, dve asistencije i sedam iznuđenih faulova za indeks korisnosti 29. Ćaćo Rodrigez dopsao je 13 poena i dva skoka, Kevin Panter imao je 11 poena (5/13 iz igre, 0/4 za tri), dok je Dilejni skupio 10 poena (1/8 za tri), šest uhvaćenih i četiri podeljene lopte. Vladimir Micov odigrao je gotovo 17 minuta i imao osam poena (2/2 za tri), uz dva skoka i jedan ukraden posed. Na drugoj strani Sili je skupio 23 poena (5/5 za tri), te šest skokova i dve asistencije. Po deset poena imali su Džadžuan Džonson i Vejd Boldvin. Vladimir Lučić je meč završio sa šest poena (1/6 iz igre, 1/4 za tri), te tri skoka, dve ukradene lopte i jednom asistencijom za 30 minuta na terenu.

Drugi mečevi prvih četvrtfinalnih parova igraju se u četvrtak na istim mestima.

EVROLIGA - ČETVRTFINALE

Prvi mečevi

Utorak:

Efes - Real Madrid 90:63

/Bobua 19 - Tompkins 13/

Olimpija - Bajern 79:78

/Ledej 17 - Sili 23/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.