Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2020, 23:30

Ludilo na Madrigalu: Baka duguje veliku zahvalnost Kubu i Alkaseru, LASK platio Totenhemu za Vest Hem, bez golova samo u Zagrebu (VIDEO)

Makabi slavio minimalcem, Antverpen preokrenuo protiv Ludogoreca, Volfzberger i CSKA remizirali

Viljareal je letos odneo veliku pobedu na španskom tržištu kada je pretekao sve rivale i pozajmio Takefuša Kuba od Reala. A onda ga je Unaj Emeri zalepio za klupu u prvenstvu, dodelivši mu svega 80 minuta na šest ligaških mečeva. Talentovani Japanac je čekao priliku, čekao, i - gočekao. Našao se u startnoj postavi za meč sa Sivasom i sa golom i dve asistencije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u tandemu sa rezervistom Pakom Alkaserom vodio španski tim do velikog trijumfa u potpuno ludom meču na Madrigalu - 5:3 (2:2).

Već do polovine prvog dela Žuta podmornica je imala dva gola prednosti. Prvo je Kubo u 13. minutu odbitak posle šuta Čukvuezea smestio u mrežu, da bi potom u 20. 19-godišnji pozajmljeni fudbaler madridskog kluba pravovremenim pasom poslužio Karlosa Baku za 2:0. Uzvratio je ubrzo Sivas preko Kajode, ali je već u narednom Baka sa bele tačke mogao svoj tim da vrati u lagodnu situaciju. Međutim, Kolumbijac je promašio i dva minuta pre odlaska na odmor Jatabare ga je kaznio.

Domaćin je pre isteka sat vremena igre ponovo stigao u vođstvo. Izveo je Kubo korner, a letošnje pojačanje iz Totenhema, Huan Fojt, pogodio za 3:2. No, ni tad se turski predstavnik nije predavao. Novo izjednačenje doneo je Gradel prelepim slobodnim udarcem. A onda je na scenu stupio Pako Alkaser. Svega osam minuta bilo je potrebno bivšem napadaču Dortmunda da po ulasku sa klupe slomi žilavi Sivas. U 74. je savladao Samasu tek iz popravnog, a četiri minuta ranije rutinski je iskoristio izvrsno dodavanje Fojta. Gost nije imao snage da se i treći put vrati.

U drugom meču grupe I, Makabi je u Tel Avivu savladao Karabag golom Koena u 10. minutu meča - 1:0 (1:0).

Totenhem je na startu grupe J opravdao ulogu apsolutnog favorita protiv LASK-a - 3:0 (2:0). Neko je za ispuštena tri gola razlike protiv Vest Hema morao da plati. Žoze Murinjo je uspeo da sačuva kičnu tima za prvenstvo, ali je opet izveo prilično jak sastav i već u prvih pola sata igre imao kapitalna dva gola prednosti. Zablistale su nojvajlije u dresu Pevaca. Karlos Vinisijus je umesto golgeterski ovog puta pokazao plejmejkerske sposobnosti. Kod prvog gola poslužio je Lukasa Mouru, kod trećeg rezervistu Sona, a između toga je Bejl na svom prvom povratničkom startu praktično upisao asistenciju, pošto je njegov centaršut u sopstvenu mrežu sproveo Andrade.

Jedinu priliku da prepolovi prednost Totenhema iz prvog poluvremena LASK je imao u poslednjem minutu prvog dela, kada je Gruber odličnim udarcem sa distance naterao Harta na paradu.

Antverpen je u drugom meču grupe K preokretom stigao do vredna tri boda na gostovanju Ludogorecu - 2:1 (0:0). Monotono prvo poluvreme nadoknadila je ludnica u drugom. Šampion Burgarske preokrenuo je već po dolasku sa odmora, ali je sredinom nastavka usledio blickrig gostiju. Za sedam minuta su Gerkens i Refaelov preokrenuli rezultat, mada je drugi gol rezultat slabe komunikacije domaće ekipe.

Dinamo i Fejenord podelili su bodove na Maksimiru u jedinom večerašnjem meču bez golova. Holanđani su od samog starta stegli obruč oko gola zagrebačke ekipe i već u osmom minutu imala priliku da sa bele tačke stigne do prednosti. Međutim, Livaković je spustio rampu Bergisu. Koliko je tim iz Roterdama bio konkretniji pokazuje i podatak Opte - Fejenord još od 2014. godine u Evropi nije za jedno poluvreme uputio četiri udarca u okvir gola. Međutim, prilike nije iskoristio. I umalo da bude kažnjen.

Sredinom drugog poluvremena Senesi ostavlja saigrače na cedilu, i od tog trenutka Dinamo u potpunosti preuzima inicijativu. Ipak bez konkretnog učinka. Tek u finišu su Ademi i Oršić u razmaku od dva minuta ozbiljno pripretili, ali se i Bidžlou na drugoj strani istakao.

U drugom meču grupe J Volfzberger i CSKA su podelili bodove - 1:1 (1:1). Moskovljane je u prednost doveo novajlija Gaić u uvodnim minutima, svojim prvim golom u dresu Armejaca, ali je u smiraj prvog dela Lindl udarcem sa bele tačke poravnao rezultat i ispostaviće se doneo veliki bod austrijskoj ekipi.

GRUPA I

Viljareal - Sivas 5:3 (2:2)

/Kubo 13, Baka 20, Fojt 57, Alkaser 74, 78 - Kajode 33, Jatabare 43, Gradel 64/

Makabi Tel Aviv - Karabag (1:0)

/Koen 10/

GRUPA J

Totenhem - LASK (2:0)

/Lukas 18, Andrade 27ag/

Ludogorec - Antverpen 1:2 (0:0)

/Ihinio 46, Gerkens 63, Refaelov 70/

GRUPA K

Dinamo Z. - Fajenord 0:0 (0:0)

Volfsberger - CKSA Moskva (1:1)

/Liendl 42pen - Gaić 5/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.