Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2021, 15:00

Lucernu čist put do finala, Sorgić granatira Arau

Kup Švajcarske: Četa Štefana Kelera brani čast niželigaša u polufinalu najmasovnijeg takmičenja

Dugo je Bazel vladao švajcarskim prvenstvom, primat je poslednjih godina preuzeo Jang Bojs i tim dvema aždajama niko nije uspeo da pomrsi konce u ligi. Obeležili su proteklu deceniju, a i posle ove sezone kruna će ostati na glavi Jang Bojsa. Manjima rvanje na duge staze ne prolazi, u maratonskoj trci nema iznenađenja, ali se u Kupu Švajcarse druga pesma peva.

Ni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Jang Bojs, ni Bazel nisu se našli u završnici takmičenja. Pehar će promeniti vlasnika i napustiti vitrine žuto-crnih iz Berna. Obilovalo je iznenađenjima najmasovnije takmičenje u Švajcarskoj, a prvoligaški sklad u polufinalu narušio je Arau, koji sa Lucernom čini prvi polufinalni par (17.30). Drugi je rezervisan za okršaj Sankt Galena i Serveta.

17.30: (3.15) Arau (3.45) Lucern (2.25)

Na papiru bi ovo trebalo da bude nemoguća misija za drugoligaša, čije je zlatno doba odavno prošlo, ali pokazao je Arau u kupu Švajcarske da nije slučajno tu gde jeste. Na putu do polufinala, da budemo precizni u osmini finala, skinuo je Arau skalp Sionu. Specijalista za kup takmičenje bio je nemoćan protiv Araua (4:2), a duel Vintertura i Araua bio je garant da će jedan tim iz Čelendž lige imati zagarantovano mesto u polufinalu. Arau je lako izašao na kraj sa Vinterturom (3:0) i pripala mu je uloga da brani čast drugoligaša.

Lucern bije bitke za izlazak na evropsku pozornicu. Podigao je formu, vezao tri pobede u šampionatu i UEFA Liga konferencije ni kroz ligu više nije tako daleko. Ali, želja broj jedan svih u Lucernu jeste da iskoriste priliku koja im se skoro neće ukazati i oplemene trofejnu salu svežim peharom.

Čeka Lucern na trofej u Kupu Švajcarske još od 1992. godine. Od tada je četiri puta poklekao na poslednjoj stepenici, a poslednji put kada se našao u finalu, 2011. godine, trofej su odneli Bazel i penal rulet. U dva navrata je Lucern podizao pehar namenjen pobedniku Kupa Švajcarske, dok je u naručju Araua završio samo jednom – sada već davne 1985. godine.

Nada se Arau da bi ove sezone mogao da prekine post, ali i da se priključi eliti. Protiv Lucerna će imati pravu priliku da se izmeri i vidi kako bi mogao da prođe ukoliko se dokopa prvog ranga švajcarskog fudbala. Najveća pretnja po Arau biće Dejan Sorgić, napadač sa srpskim pasošem, koji je veći deo karijere proveo u ovoj alpskoj zemlji nastupajući za različite klubove. Iskusni napadač rođen u Kninu spakovao je 11 golova u prvenstvu Švajcarske i najbolji je strelac Lucerna.

KUP ŠVAJCARSKE - POLUFINALE

Utorak

17.30: (3.15) Arau (3.45) Lucern (2.25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.