Ljubimica Rusije: 15-godišnja klizačica očarala u Sočiju

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubimica Rusije: 15-godišnja klizačica očarala u Sočiju

Julija Lipnickaja ima samo 15 godina, ali kliza kao da iza sebe ima toliko godina karijere, pa je blistavim nastupom na Zimskim olimpijskim igrama oduševila sve.

Rusija je dobila novu ljubimicu pošto je mala Julija odvela svoju reprezentaciju u umetničkom klizanju na prvo mesto timskog takmičenja posle kratkih programa, ostavivši iza sebe daleko iskusnije koleginice.

Svi u dvorani skandirali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njeno ime, a ona je pokazala zrelost i mirnoću iako su je navijači obasipali cvećem i lutkicama.

Zbog njene gipkosti i čudesnih pirueta na ledu mnogi su je uporedili sa Tarom Lipinski, olimpijskom šampionkom iz 1998. godine.

"Cele godine sam govorila kakva je. Volim njenu energiju i borbenost koju prikazuje", hvalila je Lipinski 15-godišnju klizačicu, koja je bila oduševljena pažnjom.

"Sve čestitke su bile malo neobične i zaista su mi prijale. Drago mi je što sam priredila spektakl gledaocima i što sam odvela svoj tim na prvo mesto", rekla je Lipničkaja.

Lipnickaja je osvojila 73 boda za svoj nastup, nadmašivši tako Kanađanku Kejtlin Osmlind (63). Kada se to preračunalo u timske bodove, njenim rezultatom selekcija Rusije je došla do 37 bodova posle kratkih programa, Kanađani su na 32, Amerikanci na 27, Japanci na 24, a Italijanke na 23, posle nastupa Karoline Kostner koja je dugo bila idol maloj Linpickoj, a od koje je ostvarila za dva boda slabiji rezultat svojim kratkim programom.

Timsko nadmetanje u umetničkom klizanju je nova olimpijska disciplina i prilično je jednostavna za praćenje: svaka reprezentacija ima predstavnike u klasičnim disciplinama umetničkog klizanja (pojedinačno u obe konkurencije, te sportski i plesni parovi), s tim što se sopstvenim nastupima - prikupljaju bodovi za reprezentaciju. Posle kratkih programa, svi učesnici će nastupiti još jednom, "u punom svetlu".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ljubimica Rusije: 15-godišnja klizačica očarala u Sočiju

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Julija Lipnickaja ima samo 15 godina, ali kliza kao da iza sebe ima toliko godina karijere, pa je blistavim nastupom na Zimskim olimpijskim igrama oduševila sve.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.