Izvor: MozzartSport.com, 14.Okt.2021, 20:39

Liverpul želi novopečenog reprezentativca Brazila: Lids bi mogao debelo da zaradi

Agent fudbalera Lidsa Deko potvrdio interesovanje Redsa za Rafinju

Lids Marsela Bijelse je prošle sezone bio jedno od otkrovenja Premijer lige. Izvojevano je deveto mesto posle 38. rundi, ekipa se profilisala kao šesti najubojitiji napad prevenstva (efikasniji samo mančesterski velikani, Liverpul, Lester i Totenhem), a uz raspucanog Patrika Bamforda, fenomenalnim igrama plenio je Brazilac Rafinja.

Postići šest i namestiti devet golova na 30 mečeva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u debitantskoj premijerligaškoj sezoni nije mala stvar, naročito kada igrate za klub koji je tek izborio promociju u elitni rang. Pokazao je talenat svojevremeno u dresu Sporting, sposobnost da igra u Ligama petice demonstirao je kao fudbaler Rena, pa je potvrdio u najkonkurentijem šampionatu Evrope. Aktelnu sezonu otvorio je još žustrije, sa tri gola na sedam utakmica. To mu je otvorilo vrata reprezentacije za koju je debitovao pre sedam dana i to sa dva gola protiv Venecuele za 45 minuta. Zato nikoga ne treba da čudi što se za 24-godišnjaka interesuje ni manje, ni više nego Liverpul.

"Rafinja je postao važan fudbaler u Premijer ligi. Klubovi znaju da je igrački porastao. Mlad je, mnogi izazovi su pred njim i postoji nekoliko klubova koji su zainteresovani među kojima je i Liverpul. Minulog leta nije bilo konkretne ponude, a Lids je želeo da ga zadrži bar još godinu dana", objasnio je Deko (bivši fudbaler, sada agent) koji se brine o Rafinjinoj karijeri od dečačkih dana

Nakon što je odigrao drugo poluvreme protiv Venecule, Rafinja je odigrao 29 minuta protiv Kolumbije, a prema najavama selektora Titea, noćas će protiv Urugvaja upisati prvi start za Selesao.

"Rafinja je srećan u Lidsu, ali nema sumnje da će doći vreme za veliki skok. Ima još tri godine ugovora, ali to ne definiše dužinu njegovog ostanka u klubu, niti je prevencija transfera. U klubu su svesni da mogu ozbiljno da zarade i da će Rafinja u jednom trenutku potpuno odrasti. Ono što je mene svojevremeno impresioniralo kada sam ga prvi put video je sposobnost da igra po krilu, moć u igri jedan na jedan, a istovremeno obavljanje defanzivnih zadataka koje nije karakteristično za Brazilce. Imao je osobine evropskih igrača", rekao je Deko.

Prvi fudbaler kojeg je Deko iz Brazila doveo u Evropu i uveo ga u portugalski fudbal je Fabinjo, univerzalni vojnik Jirgena Klopa koji je poslednjih godina mnogo doneo klubu sa Enfilda.

“Letos je bilo priče da bi mogao da dođe u Liverpul i očekivao sam da će se to dogoditi, ali ostao je u Lidsu", nedavno je reako Fabinjo. Nema sumnje da bi vezista u budućnosti voleo da zaigra na Enfildu sa saigračem iz reprezentacije. Naravno, taj transfer bi podrazumeo da će se Liverpul ozbiljno finansijski isprsti budući da prema podacima Transfermarkta Rafinja vredi 32.000.000 evra, a da bi cena mogla ozbiljno da mu skoči, ako nastavi da rešeta mreže i namešta golove. Jorkširci su ga pre godinu dana platili 18.600.000 evra, a na zimu ili sledećeg leta bi mogli debelo da zarade.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.