Liverpul izgubio 19. titulu u Mančesteru

Izvor: Mondo, 12.Maj.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul izgubio 19. titulu u Mančesteru

Danas, pred 53.330 obožavalaca na "Enfildu", veliki Klopov tim morao je da prihvati da ni 97 bodova neće biti dovoljno.

Fudbaleri Liverpula izgubili su 19. titulu prvaka Engleske u Mančesteru, 3. januara na "Etihadu" - kada je Dejan Lovren potpisao jedini poraz u sezoni, odnosno 24. februara na "Old trafordu" - kada nisu napali najslabijeg "top 6" rivala ove sezone.

Mančester siti jeste, a kada je potom 28. aprila na "Turf muru" lopta prešla crtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za jedan cun, sve što je velikom timu Jirgena Klopa preostalo je časna borba do poslednjeg dana, za koju su "redsi" nagrađeni prilikom da još jednu godinu bez titule prvaka Engleske obeleže još jednom titulom prvaka Evrope.

Danas, 13. maja, pred 53.330 obožavalaca na "Enfildu" morali su da prihvate da njihovo najbolje neće biti dovoljno u trci sa sastavom Pepa Gvardiole:

Liverpul - Vulverhempton 2:0 (1:0) u poslednjoj, 38. rundi Premijer lige 2018/19 u kojoj za pehar nije bilo dovoljno ni 97 bodova.

Jedan više sakupili su novi-stari šampioni, koji su od 29. januara i poraza na "Sent Džejms parku" osvojili 42 od 42 moguća boda, uzeli Liga kup, FA kup, a onda i šestu titulu prvaka.

Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Henderson, Fabinjo, Vajnaldum - Salah, Origi (od 64. Milner), Mane.

Vulverhempton: Patrisio - Benet, Koudi, Boli - Doerti, Dendoker, Neves, Mutinjo, Honi - Himenez, Žota.

Sadio Mane poslao je dve lopte u mrežu na asistencije Trenta Aleksander-Arnolda, u 17. i 82. minutu, ali je skor 30-7-1 bio dovoljan za prvo mesto samo 20 minuta ove nedelje popodne. Toliko je "građanima" bilo potrebno da neprijatno vođstvo Brajtona pretvore u prednost na "Falmeru" i potom stignu i da se zabave u nastavku.

Uskoro opširnije...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.