Liverpul brani vrh protiv najvećeg rivala, čeka se Sitijev odgovor, davljenicima se loše piše (NAJAVA)

Izvor: Sportske.net, 15.Dec.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul brani vrh protiv najvećeg rivala, čeka se Sitijev odgovor, davljenicima se loše piše (NAJAVA)

Čeka nas specifičan derbi Severozapada, a videćemo kako će Siti reagovati posle prvog poraza u premijeršipu

Liverpulov okršaj sa starim neprijateljem Mančester junajtedom je najzvučniji duel ovog kola Premijer lige. Zanimljivo je da će navijači oba ta tima navijati za svoje gradske rivale ovog vikenda. Mančester siti je prošle nedelje pretrpeo prvi poraz u prvenstvu ove sezone i pao na drugo mesto i sada će protiv Evertona i uz pomoć "đavola" probati da se vrati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vrh.

Kolo otvaraju Gvardiolini "građani" u još jednom duelu gradova sa severa Engleske. Ipak neočekivani poraz od Čelsija doveo je Siti do toga da prvi put ove sezone oseti pritisak, a znamo od prošle sezone kako je Gvardiolina ekipa reagovala posle poraza. Everton je solidan tim za gornji deo tabele, ali realno nema čemu ovde da se nada osim da izgubi sa što manjom razlikom.

Kristal palas jedva drži glavu iznad opasne zone, ima samo jednu pobedu u poslednjih 11 mečeva i vezao je dva poraza. Sada će probati to da preokrene protiv Lestera, koji ima bolje rezultate, ali je i nepredvidljiviji, tako da je ovaj meč sasvim otvoren. Hadersfild i Njukasl su u slaboj formi – "terijeri" su vezali tri poraza, a "svrake" imaju jedan bod iz poslednje tri utakmice, tako da je ovo praktično direktan obračun u borbi za opstanak.

Totenhem dočekuje Barnli u sjajnom raspoloženju, pošto je tokom nedelje izborio prolaz u nokaut fazu Lige šampiona. U prvenstvu takođe igra dobro, nalazi se na trećem mestu. Barnli je u slaboj formi, iako je u prošlom kolu uspeo da izbori trijumf 1:0 nad Brajtonom. Kardif je počeo da beleži dobre rezultate, ima tri pobede u poslednjih pet utakmica, ali sada ga čeka teško gostovanje Votfordu. "Stršljenovi" su sjajno počeli, ali su trenutno u padu forme, jer su u poslednjih šest kola osvojili samo dva boda u prvenstvu, to jest, ne znaju za pobedu još oktobra.

Vulverhempton je u prošlom kolu pobedio Njukasl i vezao dve pobede i sada dočekuje Bornmut, koji je u padu forme. Ono što je dobro je da oba tima igraju zabavan fudbal za gledanje, tako da ovde možemo očekivati uzbuđenja.

Subotu zatvara jedini londonski derbi, u kome se sastaju Fulam i Vest Hem. "Kotadžeri" su zakucani za dno tabele, a u prošlom kolu su ubeljivo izgubili 4:1 od Mančester junajteda. Naravno, svi znamo da je najveća boljka Fulama odbrana, koja je u 16 kola primila čak 40 golova. Vest Hem je vezao tri pobede i želi da se bori za Evropu, tako da mora biti favorit u ovom duelu.

Čelsi je prošle nedelje obradovao sebe, svoje navijače i sve neutralne ljubitelje fudbala pobedom nad do tada nedodirljivim Sitijem, što je bio i sjajan odgovor na loše rezultate u poslednje vreme. Sada "plavcima" ostaje jedino da nastave niz i protiv Brajtona ako žele da ostanu konkurentni za titulu. Čelsi je svakako favorit ovde, ali ne treba potcenjivati Brajton, koji ove sezone ima samo jedan prvenstveni poraz kod kuće.

Arsenal ide u goste Sautemptonu u odličnom raspoloženju. "Tobdžije" su prošle grupu u Ligi Evrope pobedom nad Karabagom 1:0, što im je bio 22. meč bez poraza. Iako je Arsenal na deobi četvrtog i petog mesta sa Čelsijem zbog slabije gol-razlike i zaostaje dva boda za Totenhemom, ekipa ima pobednički mentalitet i deluje izvesno da će se niz bez poraza nastaviti i na Sent Merizu, pošto su "sveci" slabi i imaju samo jednu pobedu u sezoni.

Kolo zatvara duel verovatno najvećih neprijatelja u engleskom fudbalu, koji dolazi uz nekoliko zanimljivih podataka. Još od 1990. godine Liverpul nije imao 16 bodova prednosti u odnosu na Mančester junajted pred njihov međusobni duel. Zanimljivo je i da "crveni" nisu pobedili "đavole" na Enfildu u Premijer ligi još od 2013. godine, kao i da Klop nikada u Engleskoj nije pobedio Murinja.

Junajted je šesti, sa čak osam bodova manje od Arsenala i Čelsija, a prošlonedeljna pobeda nad Fulamom mu je bila prva u prvenstvu posle četiri meča. Tome treba dodati i poraz od Valensije u duelu Lige šampiona, zbog koje su ostali bez prvog mesta u grupi, da bi se stekla slika u kakvom je stanju najtrofejniji engleski klub. Možda je najbolji pokazatelj Junajtedovih muka činjenica da je ekipa ove sezone primila 26 golova, dok je prošle, koju je završila na drugom mestu, primila samo 28.

Liverpul je u samo tri utakmice ove sezone ispuštao bodove, a ostao je jedini neporaženi u prvenstvu, pošto su u poslednje tri nedelje "pali" i Čelsi i Siti. "Crveni" su tokom nedelje pobedili Napoli i plasirali se u drugu fazu Lige šampiona, a sada ostaje da vidimo kako će da se nose sa pritiskom bivanja na čelu tabele.

To nije nova situacija, ali mora se reći da je Liverpul ove sezone naizgled jači nego ranije i deluje stabilnije, počev od Alisona Bekera na golu, do Salaha u napadu. Liverpul je primio samo šest golova do sada, odnosno ima najbolju odbranu u ligi i drugi najbolji napad. Iako u derbijima nema favorita, sve ukazuje na to da će Liverpul i posle ovog kola imati taj bod prednosti u odnosu na Mančester siti.

Parovi 17. kola Premijer lige:

Mančester siti – Everton

Kristal palas – Lester

Hadersfild – Njukasl

Totenhem – Barnli

Votford – Kardif

Vulvs – Bornmut

Fulam – Vest Hem

Nedelja:

Brajton – Čelsi

Sautemton – Arsenal

Liverpul – Mančester junajted

Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

PL - "Građani" dve muve jednim udarcem

Izvor: Sportske.net, 15.Dec.2018

Mančester siti je uspeo da slavi protiv Evertona u okviru 17. kola Premijer lige i tako unesreći i drugi klub iz Liverpula...Ekipa Pepa Gvardiole je uspela da savlada Everton u okviru 17. kola Premijer lige i da se tako makar na kratko vrati na čelo tabele...Liverpul igra sutra protiv Mančester junajteda...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.