Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 23:21

Livajin projektil razgalio Poljud, Osijek ga utišao: Hajdukovi defanzivci ponovo "briljirali"

Blickrig Rijeke u izvedbi Josipa Drmića

Euforija je zavladala Splitom kada je Marko Livaja potpisao ugovor, a zvučna pojačanja za uslove i mogućnosti počela da pristižu. Započelo se sa kreiranjem atmosfere kao da će se Hajduk prošetati do titule, što u konkurenciji Dinama, Osijeka i Rijeke nije realno. Maraton je u očima navijača Hajduka postao sprint, Bili pred ciljom, titula nadohvat ruke. Lokomotiva je bila hladan tuš, a Osijek je na Poljudu veliko otrežnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << – 1:2 (0:0).

Ne stvara se šampionski tim preko noći. Mukotrpan je to proces. A, Hajduk je na samom početku. Rekonstruisan je veći deo tima, igrači su nabacani, kvaliteta ima – pogotovo u ofanzivnom delu tima – ali će biti potrebno vreme Jensu Gustafsonu da sve to posloži. Takođe, i rukovodstvo da se otvori za još neko pojačanje u poslednjoj liniji tima, jer su defanzivci u dobroj meri zalužni za Osijekov preokret na Poljudu. Baš kao i za remi u Kranjčevićevoj.

Mršavi bod iz dve utakmice surov je pokazatelj da je Hajduk predaleko od borbe za naslov prvaka, barem u ovom trenutku. Odbrana ne prati napad i deli rivalima poklone i šakom i kapom. Hajdukov napad na titilu podseća na priču „Zidanje Skadra na Bojani“. Što Marko Livaja i kolege u napadu sagrade, to defanzivci razgrade. Večeras im se pridržio i golman Lovre Kalinić.

Prodrmao je Marko Livaja Poljud sredinom drugog poluvremena. Zapalile su se tribine od erupcije radosti posle golčine Marka Livaje. Pogrešio je Danijel Lončar, probila je „desetka“ Bilih i iskosa sa desne strane zategla. Iz mrtvog ugla. Možda i nehotice. Da je bio pobednički o golu Marka Livaje dugo bi se pričalo. Ovako, pašće u vodu i biti brzo zaboravljen.

Tresla se poljudska školjka od radosti, viđen je Osijek na kolenima i dok slavlje nije prestajalo Slavonci su poravnali rezultat. Napravila je odbrana Hajduka kardinalnu grešku. Mierez, najbolji igrač osječana i jedan od najboljih igrača hrvatskog šampionata, ostao je sam. Šutirao je glavom posle ubacivanja sa boka, loptu je skinuo Lovre Kalinić, ali je u nastavku akcije mrežu zatresao bek Mario Jurčević.

Ubrzo je i Mierez „probušio“ Kalinića. Ipak, iz VAR sobe je sudiji signalizirano da je ofsajd. Sve je vodilo ka podeli bodova u Splitu, ali se Marin Pilj potrudio da kompletan plen završi severnije. Novi kiks napravio je Lovre Kalinić, loše je odreagovao, lopta je došla do Pilja, koji ju je ćušnuo u mrežu. Lice Nenada Bjelice se ozarilo.

Treća utakmica u sezoni i treća pobeda Rijeke. Ne ubedljivo kako je moglo biti da se ofanzivci tima sa Rujevice nisu ispromašivali, ali dovoljno da se u zaleđu savlada istra – 2:0 (0:0).

Odolevali su Puljani skoro 80 minuta, ali ne zato što su postavili neprobojan bedem, nego što Riječani nisu imali svoj dan. Sve dok Josip Drmić nije odlučio da je dosta mučenja na Rujevici. Ulazili su fudbaleri Rijeke u šanse, prednjačio je Josip Drmić u promašajima i sve ih je naplatio.

Igralo se viktorije. Tim sa Aldo Drosine se nadao da se domaćin ispucao protiv Gorice na startu šampionata i Gzire u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Stihijski su napadali izabranici Gorana Tomića, opsedali su gol Istre i zatresli mrežu u 53. Minutu. Ali, radost je kratko trajala. Video tehnologija je poništila gol Obregona . Klackalica je ponovo bila u ravnoteži, nije prevalila na stranu Riječana.

Verovatno i ne bi da Josip Drmić nije imao svoj šou. Blickrig Rijeke u izvedbi pozajmljenog napadača Noriča. Dva puta glavom u mrežu Istre za pet minuta. Naklonio se Drmić i ostavio bodove na Rujevici. Počela je Rijeka da dobija obrise one Lokomotive, koju je Goran Tomić vodio do vicešampionskog zvanja. Atraktivno, lepršavo, direktno. Sada Tomić ima kvalitetniju igračku sa kojom bi mogao i stepenicu više.

HRVATSKA 1 - 2. KOLO

Petak

Dragovoljac - Dinamo Zagreb 0:4 (0:2)

/Majer 19, 53, Šutalo 35, Gavranović 49/

Subota

Slaven Belupo – Lokomotiva Zagreb 1:2 (0:1)

/Krstanović 66pen – Čokaj 22, Pivarić 80/

Gorica – Šibenik 3:1 (1:0)

/Babec 26, Dieje 67, Bilić 69a.g – Bilić 87/

Nedelja

Rijeka - Istra 2:0 (0:0)

/Drmić 79, 83/

Hajduk - Osijek 1:2 (0:0)

/Livaja 63 - Jurčević 66, Pilj 87/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.