Litvanija u trci za domaćina kvalifikacionog turnira za OI

Izvor: RTS, 16.Sep.2019, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanija u trci za domaćina kvalifikacionog turnira za OI

Litvanija je posle Grčke izrazila želju da bude domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine, prenosi specijalizovani košarkaški sajt Jurohups.
Litvanci, na čelu sa predsednikom Saveza legendarnim Arvidasom Sabonisom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spremni su da izdvoje tri miliona evra, koliko će da iznose ukupni troškovi organizacije.

Svetska košarkaška federacija traži ponude od 2,3 miliona evra i četiri domaćina turnira na kome će pobednici izboriti olimpijsku vizu, uz učešće i Srbije.
Pored tri pomenute reprezentacije sigurni su još Brazil, Kanada, Češka, Dominikanska republika, Nemačka, Italija, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Tunis, Turska i Venecuela.
Kvalifikacioni turniri igraju se u junu sledeće godine, a za sada nije poznato da li će Srbija aplicirati za organizaciju, kao što je dobila pred Olimpijske igre u Riju.
Prijave su do novembra, a konačna odluka FIBA biće u martu 2020
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Japan,   Košarka,   Vize

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nisu samo Grci, nova prijava za organizaciju kvalifikacija za OI!

Izvor: Sportske.net, 16.Sep.2019

Grčka je najavila da će upotrebiti sve sile kako bi stigla do organizacije kvalifikacija za OI. Sada nova prijava...Ko će dobiti organizaciju kvalifikacija za Olimpijske igre?..Ono što je već sada izvesno, jeste da Srbija neće jer se niko nije oglasio o potencijalnoj organizaciji iz KSS-a, kao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.