Lion protiv Monaka u Kini?

Izvor: B92, 21.Okt.2021, 23:43

Lion protiv Monaka u Kini?

Francuska fudbalska liga (LFP) namerava da u februaru premesti prvenstvenu utakmicu između Monaka i Liona u Kinu, saopštili su "Frans presu" upućeni izvori.

Međutim, to tek treba da odobri Međunarodna fudbalska federacija.

LFP je, uz dogovor dva kluba, ciljao meč 23. kola francuske lige, koji je zakazan za vikend 5. i 6. februara, rekao je taj izvor, potvrđujući tako informacije lista Ekip (L'Équipe).

Po navodima Ekipa, utakmica bi se igrala u Šangaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a o tome su prošle subote već razgovarali predsednik Liona Žan-Mišel Ola i vlasnik Monaka Oleg Petrov.

To, međutim, tek treba da odobri FIFA, koja se u prošlosti suprotstavljala sličnim projektima španske lige koja je pokušavala da u Majamiju organizuje utakmicu Đirona-Barselona, a potom i meč Viljareala i Atletiko Madrida.

Francuska liga se ipak nada da će dobiti dozvolu i da će to biti prva prvenstvena utakmica neke evropske lige na drugom kontinentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.