Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2020, 13:12

Lion od starta briše užasnu prošlu sezonu u Ligi 1

Izabranici trenera Rudija Garsije žele da poprave učinak iz prošlog šampionata kada su bili tek sedmi i nisu obezbedili plasman u Evropu

Iza Liona je turbulentna sezona. U Ligi šampiona je ostvario fantastičan uspeh, izbacio Juventus i Mančester Siti, stigao do polufinala gde ga je zaustavio Bajern. Ipak, u Ligi 1 tek sedmo mesto u trenutku prekida sezone usled pandemije virusa korona i ništa od Evrope. Nekadašnji francuski šampion novu sezonu počinje sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svog stadiona gde u petak (21.00) dočekuje Dižon, u prvom meču drugog kola šampionata.

Iskusni stručnjak Rudi Garsija, koji je ekipu preuzeo početkom prošle sezone, zasad ima isti sastav koji je imao odličnu sezonu u evro-eliti, ali dobre igre Memfisa Depaja, Karla Toka Ekambija i ostalih igrača Liona uticali su da im skoči cena na evropskom tržištu. Prelazni rok je u toku i promene su moguće. Prvi koji bi mogao da napusti tim je napadač Musa Dembele. On je tokom većeg dela sezone bio partner u špicu Holanđaninu Depaju, ali ga je u mečevima Lige šampiona ovog meseca istisnuo Ekambi, pojačanje iz Viljareala.

Dembele je na meti Barselone. Slavni Šveđanin Henrik Larson je predložio upravi Katalonaca da dovede napadač Liona. Dobio je zeleno svetlo da stupi u kontakt sa igračem i da ispita teren po kojim uslovima bi transfer mogao da se realizuje. Larson je pratio Dembeleove igre dok je Francuz od 2016. do 2018. godine nosio dres Seltika u kojem je Šveđanin legenda. Larson je oduševljen Dembeleovim golgeterskim sposobnostima i veruje da bi bio idealna zamena za Urugvajca Luisa Suareza koji ovog leta napušta Nou Kamp.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lionu se daju najveće šanse da ove sezone koliko-toliko ugrozi dominaciju Pari Sen Žermena, vicešampiona Evrope i ekipe koja ima u svojim vitrinama sva tri domaća trofeja.

"Posle ove sezone kada su u Lisabonu stigli do polufinala, treba očekivati jak Lion. Uspeh u Ligi šampiona je dobra injekcija za njih, ali treba imati u vidu da prelazni rok traje nešto više od mesec dana, tako da će tu sigurno biti još nekih promena i u ekipama. Sigurno ne velikih, ali je ovo prilika za klubove kao što je Lion koji fabrikuju i mlade igrače iz svoje škole da zarade posle polufinala Lige šampiona, jer uprkos pandemiji, cena tih igrača skače. Moguće je da će Auar napustiti klub uz dobru ponudu i možda štoper Marselo, mada nisam siguran da će u Lionu, kada se radi o Marselu, previše žaliti za njim. Treba imati u vidu da Depaju na leto 2021. ističe ugovor, a tu je i Dembele kao treći. Neće sva trojica otići, gotovo sam siguran, ali između njih treba tražiti neki dobar transfer na kojem bi Lion zaradio. Opet, treba imati u vidu da će Lion kroz svoju školu ubaciti neke igrače, da je već Kakre pokazao kvalitet, a radi se o igraču koji ima 20 godina“, analizirao je Lion pre početka sezone Miloš Milićević, komentator Arene Sport, koji već 10 godina prenosi mečeve Lige 1.

Dižon je na startu francuske elite poražen na svom terenu od Anžea sa 1:0. Prošle sezone, Lion i Dižon su odigrali bez golova jedini meč u proteklom prvenstvu. Zanimljivo, nekadašnji francuski šampion prethodne tri utakmice nije pobedio današnjeg rivala na svom stadionu.

Za Lion zbog povrede neće igrati Jusuf Kone, koji je propustio i završnicu Lige šampiona. Brazilac Rafael okajave grehove iz meča finala Liga kupa Francuske kada je isključen u meču sa Pari Sen Žermenom. Ni Dižon ne dolazi kompletan na stadionu Park Olimpik. Povređeni su Mama Balde, Alžirac Jasif Benzija i Žulio Tavareš, napadač sa Zelenortskih Ostrva. Sva trojica su propustila meč na otvaranju nove sezone.

FRANCUSKA 1 – 2. KOLO

Petak

21.00: (1,28) Olimpik Lion (5,70) Dižon (10,5)

Subota

17.00: (2,15) Ren (3,10) Monpelje (3,80)

21.00: (2,35) Strazbur (3,30) Nica (3,05)

Nedelja

13.00: (2,95) Rems (3,00) Lil (2,50)

15.00: (2,30) Anže (3,00) Bordo (3,50)

15.00: (3,50) Mec (3,45) Monako (2,10)

15.00: (2,05) Nant (3,30) Nim (3,80)

15.00: (2,25) Sent Etjen (3,10) Lorijan (3,50)

21.00: (3,60) Brest (3,45) Marselj (2,05)

***kvote su podložne promenama

Odloženo: Lans – Pari Sen Žermen

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz Engleske prešao u Vojvodinu, sad ide na pozajmicu u Rad

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2020

''Građevinari'' dobili pojačanje iz Vojvodine...Ekipa Rada veoma loše je započela novu sezonu, vezala je pet poraza u prvih pet kola, pa je jasno da će ekipa morati da bude pojačana ukoliko ''Građevinari'' žele da opstanu u ligi...Jedno pojačanje stiglo im je iz Vojvodine, i to na pozajmicu...

Nastavak na Sportske.net...

Neki novi Vardar bez ruskog milionera

Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 12:39

Šampion Evrope na svom terenu brani gol prednosti iz Našica protiv Neksea u četvrtfinalu plej-ofa SEHA lige. Skopski tim bez zaraženog kapitena Stojančeta Stoilova..Vreme je da se lopta zakotrlja i u dvoranskim sportovima posle pet i po meseci pauze usled pandemije virusa korona. Kreće rukometna...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.