Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 12:39

Neki novi Vardar bez ruskog milionera

Šampion Evrope na svom terenu brani gol prednosti iz Našica protiv Neksea u četvrtfinalu plej-ofa SEHA lige. Skopski tim bez zaraženog kapitena Stojančeta Stoilova

Vreme je da se lopta zakotrlja i u dvoranskim sportovima posle pet i po meseci pauze usled pandemije virusa korona. Kreće rukometna sezona, odnosno nastavlja se započeto regionalno takmičenje, SEHA liga. U polufinalu su se već plasirali Zagreb >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i beloruski Meškov iz Bresta, Vesprem je veoma blizu posle pobede u Novom Sadu protiv srpskog šampiona Vojvodine sa 31:26, dok će četvrti polufinalista da bude poznat posle današnjeg revanša četvrtfinala.

U Skoplje u dvoranu Jane Sandanski (20.15) stiže Nekse. Igraće se bez prisustva gledalaca. Šampion Evrope iz 2019. godine brani gol prednosti (31:30) iz Našica protiv hrvatskog tima. Vardar je pretodnih godina bio sinonim za uspeh, za fantastične rezultate i titule u Ligi šampiona 2017. i 2019. godine. Međutim, kriza je godinama u skopskom velikanu, a definitivno je klub napustio ruski milioner Sergej Samsonenko, tvorac meteorskog uspeha crveno-crnih.

Za razliku od FK Vardar koji je prošle sezone bio šampion Severne Makedonije, ali mu je zabranjeno učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona i koji je ušao u novu sezonu desetkovan odlascima najboljih igrača, u RK Vardar nije bilo tektonskih poremaćaja. Ekipa je oslabljena odlascima nekoliko važnih igrača, ali su ostala neka velika imena evropskog rukometa, kao krila, Hrvat Ivan Čupić i Rus Timur Diburov. Kapiten tima je makedonski reprezentativac, pivot Stojanče Stoilov. Verni još uvek šampionu Starog kontinenta (do kraja godine i F4 u Kelnu) su Nemac Kristijan Disinger i Gleb Kalaraš.

U Skoplje se vratio reprezentativni golman Borko Ristovski, dok je pojačanje srpski bombarder Marko Vujin. Desni bek iz Bačke Palanke prošlu sezonu je proveo u lisabonskom Sportingu, a pre toga je skoro deceniju nosio dresu nemačkog Kila. Osim Ristovskog u klub iz prestonice Severne Makedonije je stigao i francuski čuvar mreže Robin Kantergrel, kao i Hrvati, bek Ante Gedža i pivot Josip Vekić. Uz nekoliko domaćih igrača to je i dalje ekipa koja može daleko, ali teško da se bori za evropski tron. Na klupi je ostao trener Stevče Aluševski.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na čelu kluba se vratio poznati rukometni radnik u Severnoj Makedoniji Mihajlo Mihajlovski. Klub je promenio ime, pa sada je zvanični naziv tima iz Skoplja Vardar 1961.

Naš cilj je da izgradimo tim koji će moći da dolazi do četvrtfinala Lige šampiona, možda F4, snažan tim za SEHA ligu i duplu krunu u Makedoniji“, rekao je Mihajlovski, koji je vodio Vardar i pre nego što ga je bio kupio Samsonenko.

Za Vardar danas neće igrati kapiten Stojanče Stoilov. On se pre nekoliko dana zarazio virusom korona. Moraće naredne dve nedelje da bude u izolaciju. Ostali igrači su negativi bili na testiranju. Skopskom timu se smeši deveto učešće na F4 regionalnog takmičenja. Ove godine završni turnir se igra u Zadru. Skopski tim je branilac trofeja.

"Posle duže pauze čeka nas meč koji je nezgodan. Imamo prednost od jednog gola razlike iz prvog susreta, ali to ništa ne garantuje. Mi smo tim u stvaranju, dok rukometaši Neksea dugo godina igraju zajedno. Moramo biti oprezni, neće biti lako. Ovo je prva utakmica i sve će biti drugačije. Ako želimo da sezonu započnemo onako kako želimo, moramo biti potpuno skoncentrisani na protivnika. Igraju 'sedam na šest u polju', biće puno posla za odbranu i golmane. Treba puno posla da se završi, ali sve zavisi od nas. Do sada je odbrana bila stabilniji deo naše igre, rekao je golman Ristovski, prenosi sportmedia.mk.

Za Nekse igra i srpski reprezentativac, pivot Živan Pešić. Trener Hrvoje Horvat najverovatnije ne može u Skoplju da računa na Janka Kevića, koji još oseća bolove u nozi. Marija Tomića još uvek nema u sastavu pošto se i dalje nalazi u procesu rehabilitacije, dok se Tomi Vozab oporavio i odradio je već nekoliko treninga.

"Svaka ekipa se bori sa povredama pošto se radi o jednoj nepredvidivoj sezoni, a naglasili smo već na početku iste da je potrebno brzo da se prilagodimo. Put Skoplja krećemo puni samopouzdanja i siguran sam da ćemo odigrati jednu pravu takmičarsku utakmicu. Naš subotnji protivnik je još uvek aktuelni prvak Evrope i ne treba trošiti puno reči pošto svi znamo o kakvom se klubu radi, koji je godinama pokazao da što mu je teže da je opasniji“, rekao je Horvat za zvanični sajt kluba iz Našica.

SEHA LIGA – ČETVRTINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Subota

20.15: (1,60) Vardar (8,00) Nekse (2,85) /prvi meč: 31:30/

Petak

18.00 Vesprem – Vojvodina /prvi meč: 31:26/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.