Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 21:58

Lil hita ka tituli: Jazidži i Vea će "zapaliti" Evropu (VIDEO)

Bacile su Doge prvim pratiocima, Lionu i Pari Sen Žermenu, rukavicu u lice

Ne sme Lil niko više da potcenjuje. Nisu čudo od tri dana. Ozbiljno su se Doge nameračile da skinu Pari Sen Žermen sa trona. Potvrdili su igrači Lila u Bordou da imaju šampionski nerv. Ostavite li im i minimalan prostor, pući će kontra. Poslao je Lil jasnu poruku pobedom od 3:0 protiv Žirondinaca. Na potezu su glavni konkurenti.

Američki fudbaleri osvajaju Evropu. Jedan od njih je i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lilov Timoti Vea. Verovali su u timu sa severa Francuske da je njegovo dovođenje iz Pari Sen Žermena pun pogodak i nisu se prevarili. Godina privikavanja na novu sredinu je prošlost, a Vea više nije samo zalog za budućnost, već i nosilac tima koji hita ka šampionskoj tituli. Lil nije bio lider u ovoj fazi šampionata od sezone 2010/11. kada je uzeo treću, poslednju titulu

Jedini izraziti golgeter u timu Lila, Burak Jilmaz, propustio je okršaj na zapadnoj obali Francuske, ali se to nije odrazilo na efikasnost Doga. Sunarodnik Jusuf Jazidži raspucao se u njegovom odsustvu, drugu utakmicu u nizu zatresao je mrežu

Hatem Ben Arfa bio je pokretač mnogih dobrih akcija Bordoa. Sve se vrtelo u igri Žirondinaca oko ofanzivnog veziste. Bio je neuhvatljiv Ben Arfa u prvom poluvremenu, uvek je imao korak prednosti u odnosu na čuvare i konstantno je pokušavao lucidnim pasovima da izbaci saigrače. Ipak, ostatak napadačkog dela tima nije uspevao da se izbori sa defanzivcima Lila. Kako se utakmica bližila kraju, gasio se Hatem Ben Arfa. Ispoljavao je nervozu i frustraciju na svakom koraku i postao kontraproduktivan u završnici.

Lil je imao inicijativu, ali je stisak lidera francuskog šampionata vremenom popuštao. Mogle su Doge do gola već u prvom minutu susreta preko Ikonea, ali krilni fudbaler nije bio skoncentrisan. Kao da je bio iznenađen šansom na samom startu meča. Bordo se oslobađao pritiska kako je vreme odmicalo, najbolju igru, pre svega direktnu, prikazao je u završnici prvog poluvremea. Odlazak na veliki odmor nije došao u pravom trenutku po Žirondince. U nastavku

Žonatan Bamba je prevario Bajsa, nezgodan je Bamba za čuvanje, a to je uvideo i štoper Žirondinaca u 54. minutu. Napao je licem čuvara, izigrao je Bajsa, zavrnuo u sredinu, a povratni pas u pogodak pretvorio je Jazidži. Presudio je Jazidži Dižonu u prethodnom kolu i posle novog gola profilisao se kao prava zamena za povređenog Jilmaza.

Sevnula je kontra Lila u 66. minutu posle Bordoovog kornera. Trčali su Araužo i Vea poput gazela, munjevito se Lil transformisao i za nekoliko sekundi dvojac Doga je preleteo od svog do protivničkog kaznenog prostora. Luiz Araužo bio je nesebičan, mogao je i sam da završi akciju, odlučio se da ostavi Timotiju Vei loptu na tacni. Spasa Bordou nije bilo. Sve golove Vea postigao je na gostovanjima, čeka se prvenac na Lilovom velelepnom zdanju. Imenjaci Dejvid i Ikone su u završnici samo podebljali pobedu i radili na uvećanju gol razlike. Akcija za televizijske špice i rutinska realizacija Džonatana Dejvida.

FRANCUSKA 1 – 23. KOLO

Sreda

Bordo - Lil 0:3 (0:0)

/Jazidži 54, Vea 66, Dejvid 89/

Mec - Monpelje 1:1 (0:0)

/Sar 47 - Laborde 70/

Rems - Anže 0:0

Ren - Lorijan 1:1 (1:0)

/Terijer 14 - Boisgard/

Strazbur - Brest 2:2 (1:0)

/Tomason 8, Olu 70 - Šarbonije 83, Le Duaron 90+4/

21.00: (7,75) Dižon (4,80) Lion (1,42)

21.00: (2,55) Lans (3,05) Marselj (2,95)

21.00: (1,55) Monako (4,10) Nica (6,00)

21.00: (1,12) PSŽ (10,0) Nim (17,00)

21.00: (2,10) Sent Etjen (3,20) Nant (3,80)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.