Liga kup - Arsenalov minimalac, Siti prošao na penale, čekamo derbije!

Izvor: Sportske.net, 20.Dec.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga kup - Arsenalov minimalac, Siti prošao na penale, čekamo derbije!

Jedan derbi ćemo imati sigurno, a vrlo verovatno i dva.

Fudbaleri Arsenala i Mančester sitija prvi su polufinalisti Liga kupa pošto su večeras pobedili Vest Hem i Lester.

Arsenal je kao domaćin slavio rezultatom 1:0, Siti je minimalcem vodio sve do 97. minuta, a onda je Džejmi Vardi pogodio iz penala i meč odveo u produžetke. Posle 120 minuta nije bilo golova, u penal seriji, Vardi i Marez su promašili, Siti je prošao dalje.

Iako su i Arsen Venger >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Pep Gvardiola izveli druge postave, i Arsenal i Mančester siti opravdali su uloge favorita.

Arsenal je u 42. poveo golom Denija Velbeka i to se ispostavilo i kao konačan rezultat. Debiši je glavom sa desne strane ubacio loptu u peterac, a tamo se na pravom mestu našao Velbek i "učačkao" u gol za 1:0.

Na King Paueru, Pep Gvardiola je od prvotimaca u ekipu uvrstio samo Gabrijela Žezusa, uz "rezerve" Bernarda Silvu, Danila, Mangalu, Jaju Turea i Gundogana.

U 26. minutu, Bernardo Silva je dobio dobru loptu od Gundogana, i prevario Šmajhela za 0:1.

Klod Puel je u drugom poluvremenu uveo Vardija i Mareza, ubrzo i Greja, ali je Pep uveo Vokera da malo zatvori bokove. U poslednjim trenucima meča, Voker je sa leđa oborio Greja, a sudija je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Vardi.



Penal serija po ABBA principu:


1. Fuks pogađa za vođstvo Lestera, Gundogan je precizan za Siti

2. Jaja Ture je doneo prednost Sitiju, Megvajer izjednačuje

3. Ibora ponovo donosi preokret, Nmeha pogađa za 3:3

4. Gabrijel Žezus izvodi odličan penal, Vardi ovaj put promašuje!

5. Novi promašaj Lestera, i Marez promašuje, Siti bez šuta u petoj seriji prolazi dalje!

U sredu se sastaju Čelsi i Bornmut i Bristol siti i Mančester junajted, tako da je izvesno da ćemo u polufinalu imati dva paklena derbija.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) DRAMA U LESTERU: Mančester siti posle penala do polufinala! Vardi i Marez tragičari

Izvor: Kurir, 20.Dec.2017

Večeras su odigrane dve utakmice četvrtfinala Liga kupa Engleske, a dalje su prošli Mančester siti i Arsenal.

Nastavak na Kurir...

Arsenal siguran, Vardi i Mahrez pogurali Siti

Izvor: B92, 20.Dec.2017

Fudbaleri Arsenala i Mančester sitija plasirali su se u polufinale engleskog Liga kupa...Arsenal je na svom terenu savladao Vest Hem minimalnim rezultatom u londonskom derbiju (1:0), a strelac jedinog pogotka bio je Dani Velbek u finišu prvog poluvremena...Napadač ’Tobdžija’ najbolje se snašao...

Nastavak na B92...

PONOVO POGAĐA - Ibra k'o iz katapulta! (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Dec.2017

Prvi gol Zlatana Ibrahimovića posle oporavka od povrede...Mančester Junajted večeras gostuje ekipi Bristol Sitija u četvrtfinalu Liga Kupa, domaćin je poveo početkom drugog poluvremena, ali samo pet minuta kasnije Zlatan Ibrahimović je izjednačio na 1:1...Bio je to efektan gol iz slobodnog udarca,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.