Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2020, 22:16

Lids promocijom zaradio do 200.000.000 funti

To će svakako ekipi sa Eland Rouda omogućiti da dovede kvalitetna pojačanja

VBA u rasulu, Lids u Premijer ligi. Uspeo je tim Marsela Bijelse da donese promociju u viši rang navijačima koji to čekaju 16 godina. Ali, ne samo to. Već će Paunovi na osnovu ovog uspeha zaraditi čak do 200.000.000 funti, pišu britanski mediji.

To će Lidsu omogućiti da probaju da dovedu neke od najboljih dostupnih igrača jer će imati jako dobar budžet za Premijer ligu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Fudbalski finansijski eskperti na Ostrvu tvrde da bi ova promocija mogla da donese Lidsu ogroman pomenuti novac. I da bi zato trebalo očekivati da se ovaj tim značajno pojača uprkos krizi koju je doneo virus korona.

Doktor Rob Vilson, fudbalski finansijski ekspert iz Šefilda kaže da bi Lids mogao da dobije oko 140.000.000 funti već u prvoj sezoni. Čak iako bi Lids odmah ispao, dobio bi još 70.000.000 zaostalih naknada što bi ukupno bilo preko 200.000.000.

Ljudi iz revizorskih kuća su izračunali da Premijer liga daje mnogo novca klubu koji izbori promociju, a da bi ta cifra mogla da bude i do 290.000.000 toko petogodišnjeg perioda, ako klub izbegne ispadanje u prvoj sezoni u višem rangu.

Naravno, Lids će pored ovog novca imati šansu da zadrži najbolje igrača i da se pojača.

Glavni posao Lidsa biće da zadrži trenera Marsela Bijelsu u klubu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.