Letonija bolja od Rusije, Srbiji šansa za prvo mesto

Izvor: RTS, 05.Sep.2017, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letonija bolja od Rusije, Srbiji šansa za prvo mesto

Košarkaška reprezentacija Letonije pobedila je Rusiju 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:18) i dala priliku Srbiji za završi na prvom mestu D grupe Evropskog prvenstva u Istanbulu.
Letonija je nanela Rusima prvi poraz na turniru, sada oba tima imaju skor 3/1, uz jednu pobedu manje od Srbija koja igra sa Velikom Britanijom i u slučaju da slavi biće vodeća u grupi kao najbolja u trouglu.

Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bila dominantna u prve dve četvrtine, kao i u prethodnih mečevima i na poluvreme je otišla s 10 poena prednosti - 38:28. Ipak, u drugom poluvremenu usledio je veliki pad u igri, Letonci su agresivnom odbranom zaustavili rivala i posle 30 minuta igre stigli do izjednačenja.
U poslednjoj četvrtini Letonci su nastavili silovito, veoma brzo su došli do dvocifrene prednosti i uveli meč u mirnu završnicu.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Janis Tima sa 22 poena, dok su po 11 postigli Kristaps Porzingis i Rolands Smits. U selekciji Rusije istakao se Aleksej Šved sa 21 poenom, dok je Timofej Mozgov dodao 16.
U poslednjem kolu Letonija igra sa Turskom, Rusija protiv Velike Britanije, a Srbija protiv Belgije.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Letonci preokretom do pobede nad Rusijom

Izvor: Beta, 05.Sep.2017

Košarkaška reprezentacija Letonije pobedila je danas Rusiju sa 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:15) u četvrtom kolu Grupe D Evropskog prvenstva u Istanbulu.Rusija je buila dominantna u prve dve četvrtine, kao i u prethodnih mečevima i na poluvreme je otišla s 10 poena prednosti - 38:28. Ipak, u drugom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.