Leopard-Trek se povukao sa Đira

Izvor: B92, 11.Maj.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leopard-Trek se povukao sa "Đira"

Leopard-Trek tim se povukao sa trke "Điro d'Italija" dan posle pogibije svog člana Vautera Vejlanta tokom treće etape u ponedeljak.

Istu odluku doneo je i Vejlantov najbolji prijatelj, biciklista Garmin Servela Tajler Ferar, koji se članovima Leopard-Treka pridružio prilikom prolaska kroz cilj na kraju četvrte etape, koja je vožena samo u čast belgijskog vozača u utorak.

"Vozači Leopard-Trek tima žele da objave da napuštaju trku "Điro d’Italija” posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tragične smrti timskog kolege i prijatelja Vautera Vejlanta”, kaže se u saopštenju ekipe.

Tim menadžer Leopard-Treka Brajan Nijgard je dodao:

"Biciklisti su morali da budu ti koji će doneti odluku jer oni učestvuju na trci. Mi smo uvek govorili da ćemo stati iza njihove odluke. Želimo da se zahvalimo ostalim timovima, organizatorima i italijanskim vlastima, i svim navijačima koji su se našli duž puta od Đenove do Livorna, dok je peloton odavao čast Vauteru Vejlantu”.

Kapiten ekipe Fabijan Vegman iz Nemačke je rekao da on i njegove timske kolege nisu imali snage da nastave trku.

"Mnogo poštujemo i "Điro” i naš sport, ali zbog svih okolnosti ne možemo da nastavimo. Mi smo profesionalni sportisti, ali osećamo da imamo pravo da ovako postupimo”, rekao je Vegman.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.