Izvor: RTS, 28.Sep.2022, 15:18

Legendarna ruska olimpijska šampionka pobegla iz zemlje

Petostruka ruska olimpijska šamiponka u sinhronom plivanju i generalna sekretarka Olimpijskog komiteta Rusije Anastasija Davidova pobegla je iz zemlje, javljaju tamošnji mediji.
Davidova je o svojoj nameri da se ne vraća u zemlju obavestila zaposlene u Olimpijskom centru za sinhrono plivanje na čijem je čelu bila. U pismu se navode osobe koje bi trebalo da preuzmu rukovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Centrom. 

Pored pet zlatnih olimpijskih medalja, Davidova je i trinaestostruka šampionka sveta i sedmostruka šampionka Evrope.
U Moskvi postoji veliki centar koji nosi njeno ime, u koji su uključene stotine dece.
Portal Sport ekspres piše da Davidova sa svojom odlukom nije upoznala ni Olimpjski komitet Rusije kao ni Savez za sinhrono plivanje.
Takođe nije podnela ni zahtev za ostavku na mesto generalnog sekretara Komiteta.
Odluka Davidove dolazi posle Putinovog potipisivanja Ukaza o delimičnoj mobilizaciji u okviru koje će biti pozvano 300.000 rezervista za potrebe rata u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Generalna sekretarka Olimpijskog komiteta Rusije pobegla iz domovine

Izvor: Danas, 28.Sep.2022

Vest o potezu osvajačice pet olimpijskih medalja, Anastasije Davidove, objavili su državni mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.