Legenda odlazi - Kobi Brajant: Draga košarko, zbogom!

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2015, 03:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda odlazi - Kobi Brajant: Draga košarko, zbogom!

Jednog od najboljih košarkaša u istoriji ove igre od sledeće sezone nećemo gledati na NBA parketima. Kobi Brajant je najavio povlačenje na kraju ove sezone.

Kobi Brajant je najavio povlačenje na kraju ove sezone.

Zvezda NBA lige donela je konačnu odluku, a način na koji je odlučio da je saopšti je svakako nesvakidašnji. Naime, legenda Lejkersa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je objavio pesmu na sajtu "Players Tribune" naslovljenu "Draga košarko" u kojoj je praktično obznanio da je na kraju sezone kraj njegove NBA karijere.

"Moje telo zna da je došlo vreme da kaže zbogom" - napisao je Brajant u pesmi posvećenoj svom voljenom sportu.

Kobi Brajant je petostruki NBA šampion sa Lejkersima. Ovo mu je 20. sezona u NBA ligi. Tokom karijere beležio je u proseku 25.3 poena, 5.3 skokova i 4.8 asistencija. Ovu sezonu svakako želi da zaboravi, najgora je u njegovoj karijeri sa samo 15.7 poena uz očajan procenat šuta. Najbolji je bio u sezoni 2005-2006. kad je prosečno beležio čak 35.3 poena po meču.

Ima 37 godina, tri titule je osvojio sa Šejkilom ONilom u tandemu od 2000. do 2002. godine, a zatim je dodao još dve 2009. i 2010. godine. Čak 17 puta je učestvovao u Ol star mečevima, 15 puta je bio u najboljoj petorci lige, a 12 puta u najboljem defanzivnom timu lige.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kobi Brajant se povlači na kraju sezone!

Izvor: RTS, 30.Nov.2015

Jedan od najboljih košarkaša ovog milenijuma, Kobi Brajant, okončaće na kraju sezone svoju blistavu NBA karijeru! Draga igro, dao sam ti sve što imam, napisao je Kobi. . .On je svoju odluku da prestane sa aktivnim igranjem...

Nastavak na RTS...

Kobi Brajant: Draga košarko, zbogom!

Izvor: OkRadio.rs, 30.Nov.2015

Jednog od najboljih košarkaša u istoriji ove igre od sledeće sezone nećemo gledati na NBA parketima. Kobi Brajant je najavio povlačenje na kraju ove sezone. Zvezda NBA lige donela je konačnu odluku, a način na koji je odlučio da je saopšti je svakako nesvakidašnji. Naime, legenda Lejkersa...

Nastavak na OkRadio.rs...

ČOVEK KOŠARKA Pogledajte kako je Kobi probijao granice! /VIDEO/

Izvor: Blic, 30.Nov.2015

Košarka bez njega definitivno neće biti ista! Vest da Kobi Brajant na kraju sezone odlazi u penziju šokirala je sve ljubitelje igre pod obručima. Od prvog poena, minuta u NBA, pa sve do probijanja granica i pisanja istorije u najjačoj ligi sveta. Sve to je na jednom video snimku. U četiri fantastična...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.