Legenda dana: Miroslav Klose - Drvodelja, rekorder, Čovek

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda dana: Miroslav Klose - Drvodelja, rekorder, Čovek

Bilo je velikih fudbalera u istoriji. Istinski velikih, nezaboravnih. Nečiji potezi se prepričavaju već i u drugom veku zaredom, neki od njih će uvek biti deo spora "da li je najbolji on ili onaj drugi?", ali niko od njih, nikada, nije uradio ono što je Miroslav Klose - najbolji golgeter u istoriji svetskih prvenstava. Ovo je priča o njemu.

U nekadašnjoj proviniciji Pruske i Austrogarske, Šleskoj, Sleziji, ima toliko imena i kod nas samih da možemo da biramo kako nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << volja, odrastali su "Mirovi" roditelji. Posle drugog svetskog rata njegov otac, Jozef Klose, Nemac poreklom, našao se odjednom u ulozi pripadnika etničke manjine jer je provincija dodeljena Poljskoj posle Drugog svetskog rata, pa se on zavetovao da će, kada bude u prilici, odvesti svoju porodicu u ono što je smatrao domovinom, Nemačku. Taj zavet je bio jedan od prvih koraka da Nemci dobiju najboljeg strelca u istoriji Mundijala. Ostale korake napravio je Miroslav.

Opširnije na našem specijalu Brazil 2014

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Miroslav Klose - drvodjelja, rekorder, čovjek

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2014

BELO HORIZONTE - Bilo je velikih fudbalera u istoriji. Istinski velikih, nezaboravnih.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.