Lebron prestigao Brajanta, ali nije uživao u Filadelfiji VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2020, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron prestigao Brajanta, ali nije uživao u Filadelfiji VIDEO

Lebron Džejms prestigao je Kobija Brajanta u Filadelfiji na trećem mestu najboljih strelaca NBA lige svih vremena.

Džejms ima 33.655 poena, dok je Brajant karijeru okončao sa 33.643, sve u dresu Los Anđeles Lejkersa.

LBJ je upravo kao "jezeraš" stigao do "podijuma", a ispred njega su još samo Karl Meloun (36.928) i verovatno nedostižni Karim Abdul-Džabar (38.387).

Pročitajte još Gober "jači" od Dončića – preokret nezaustavljive >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jute VIDEO

Međutim, Lebron nije uživao u Brajantovom rodnom jer su Seventisikersi razbili lidera Zapada 108:91.

Ben Simons i Tobajas Heris postigli su po 29 poena za šestu pobedu Siksersa u devet mečeva bez Džoela Embida, a Australijanac je imao i 10 skokova.

Siksersi su imali čak 22 poena prednosti, ali su Lejkersi smanjili na samo -5 tokom četvrtog perioda. Međutim, Al Horford trojkom vraća domaćina na dvocifrenu razliku i rešava pitanje pobednika.

Džejms je u Filadelfiji postigao 29 poena, a za obaranje Brajantovog rekorda mu je bilo potrebno 18. Nadmašio je "Crnu mambu" sredinom treće četvrtine.

"Kralj Džejms nastavlja da pomera granice igre. Veliko poštovanje za brata", odao je Brajant priznanje Džejmsu preko Tvitera.

Najefikasniji igrač Lejkersa na ovom meču je bio Entoni Dejvis sa 31 poenom, ali nijedan drugi igrač "jezeraša" nije imao dvocifren učinak.



NBA, rezultati:


Juta – Dalas 112:107

Detroit – Bruklin 111:121 pp

Minesota – Oklahoma Siti 104:113

Klivlend – Čikago 106:118

Filadelfija – L.A. Lejkers 108:91

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lebron prestigao Kobija, ali izgubio od Filadelfije

Izvor: RTS, 26.Jan.2020

Najbolji igrač današnjice, a po mnogima i svih vremena, Lebron Džejms postao je treći najbolji strelac u istoriji NBA lige, pošto se sa 28 poena protiv Filadelfije prestigao legendu Lejkersa Kobija Brajanta. Međutim, taj uspeh su mu siksersi pokvarili nanavši timu iz Los Anđelesa poraz...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.