Izvor: RTS, 08.Feb.2023, 07:48

Lebron Džejms najbolji strelac u istoriji NBA lige

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms postao je najefikasniji igrač u istoriji NBA lige. Džejms je u 20 sezona najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu odigrao 1410 utakmica i postigao 38 390 poena što ga čini najboljim poenterom NBA lige svih vremena.
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa poraženi su na svom parketu od Oklahome >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 133:130, ali je rezultat ostao u drugom planu.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice, Lebron Džejms je u porazu svoje ekipe ubeležio 38 poena, postigao je dva poena više od potrebnog kako bi na večnoj listi najefikasnijih igrača nadmašio Karim Abdul Džabara.
Čestitke i reči hvale za Džejmsa stižu sa svih strana i od njegovih savremenika, ali i od nekadašnjih zvezda NBA lige.

Karim Abdul Džabar držao je rekord najefikasnijeg igrača skoro 39 godina. 

Tokom 20 godina u NBA ligi, od 1969 do 1989. godine, nekadašnji košarkaš Lejkersa i Baksa postigao je 38 387 poena, što ga nakon novog rekorda postavlja na drugo mesto naefikasnijih igrača lige.

Lejkersi u narednom kolu dočekju Milvoki, a Lebron Džejms će imati priliku da u narednim mečevima, a po svemu sudeći bar još nekolicinu godina, postavlja nove poenterske izazove za košarkaše.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lebron Džejms postao najbolji strelac u istoriji NBA lige (VIDEO)

Izvor: Danas, 08.Feb.2023

Lebron Džejms postao je najbolji strelac u istoriji NBA lige. On je u porazu svojih Los Anđeles Lejkersa od Oklahoma Siti Tandera sa 133:130 postigao 38 poena (13-20 iz igre), 7 skokova i 3 asistencije.

Nastavak na Danas...

Džejms: Znam da mogu da igram još nekoliko godina

Izvor: RTS, 08.Feb.2023

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms postao je najefikasniji igrač u istoriji NBA lige nakon utakmice protiv Oklahome. . Lejkersi su poraženi od Oklahome 133:130, ali je Lebron Džejms postao najefikasniji igrač NBA lige svih vremena. ..Džejms je u porazu...

Nastavak na RTS...

ISTORIJA JE ISPISANA: Lebron Džejms je najbolji strelac svih vremena! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Feb.2023

Rekord Džabara je stajao 39 godina, pre nego što ga je „Kralj“ srušio Košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms, oborio je rekord, koji je od 1984. držao Karim Abdul Džabar. Džejms je u porazu svog tima od Oklahome postigao 38 poena i tako stigao do brojke od 38.390 poena, što je 3...

Nastavak na HotSport.rs...

Lebron je bio despot, tek sada je kralj – "igra prestola" se nastavlja

Izvor: RTS, 08.Feb.2023

Lebron Džejms je sa 38.390 poena postao najbolji strelac NBA lige svih vremena. Za ovo veliko dostignuće u karijeri kojim je preskočio legendarnog Karima Abdula Džabara trebalo mu je 20 godina, neverovatnih 1.410 utakmica i 27.829 šuteva ka košu. . Ljudi vole trofeje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.