Laveci u Liverpulu za osam miliona funti

Izvor: RTS, 14.Jan.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laveci u Liverpulu za osam miliona funti

Argentiski napadač Ezekel Laveci na korak od Liverpula. Vilfred Boni potpisao za Mančester siti. Troicki u četvrtfinalu Sidneja. ABA liga ponovo kaznila Partizan. Vujin produžio ugovor sa Kilom. Krim postaje baza ruskih tenisera. Novak i Serena prvi nosioci na Australijen openu. Andreja Milutinović zadužen za oporavak igrača Intera. Učesnici Kupa Afričkih Nacija moraju da se testiraju na ebolu. Krajinović bez finala Kujonga. Bozoljac i Krstin bez glavnog žreba u Melburnu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
20.00 - Trener Intera Roberto Mančini rekao je da fudbaler Liverpula Mario Baloteli mora da se probudi i da shvati da uzalud rasipa svoj talenat.
Nisam se čuo sa Marijom od kako smo radili zajedno u Mančester sitiju. On je u opasnosti da pođe istim putem kao Brazilac Adrijano.Nadam se da će se jednog dana probuditi i shvatiti da rasipa svoj talenat, rekao je Mančini za Korijere dela Sera.
Baloteli je prošlog leta prešao u Liverpul za 25 miliona evra, ali nije uspeo da se nametne, pa se već posle šest meseci nagađa o njegovom odlasku s Enfilda.
Dok je bio u Interu, bio je još klinac i tada je radio sve što sam od njega tražio, čak je čistio i svlačionicu. Dobro se ponašao i u Mančester sitiju... Po odlasku iz Mančestera sve mu je krenulo nizbrdo. Sada sve zavisi od njega. Još je mlad i ima snage da ustane, dodao je Mančini.
19.40 - Fudbalski savez Francuske saopštio je da, prema odluci Svetske fudbalske federacij, Hatem Ben Arfa neće moći da igra za Nicu ove sezone.
Ben Afra je stigao u Nicu ranije ovog meseca, ali će francuski vezni fudbaler morati da sačeka narednu sezonu kako bi debitovao za klub.
Savez Francuske je naveo da je FIFA odbila da omogući Ben Arfi da bude registrovan kao igrač Nice, jer je ove sezone već nastupao za dva kluba. Ben Arfa je ove sezone igrao za Hal kao pozajmljen igrač Njukasla.
Nica tek treba da primi zvanično obaveštenje o odluci FIFA, a rancuski klub nije saopštio da li će se žaliti na odluku.
18.00 - Srpski rukometaš Marko Vujin produžio je ugovor sa nemačkim Kilom do 2019. godine.
Velika je čast i obaveza za dalje ostati u klubu koji napada uvek sve trofeje. I pored drugih ponuda koje sam imao, ponuda od Kila je imala prioritet u odnosu na sve ostale. Srećan sam što ću nastaviti saradnju sa trenerom kakav je Gislason. Uprava kluba je pokazala ozbiljnost od samog starta s obzirom da sam prvobitno imao ugovor do 2016.godine. Srećan sam što ostajem ovde i nastavljam dalje, rekao je Vujin.
On je prvobitno ugovor sa Kilom imao do 30. juna 2016. godine, ali se uprava kluba iz Nemačke odlučila na produžetak. Vujin je prošle sezone bio proglašen za najboljeg strelca Bundeslige.
17.45 - Predsednik Jagodine Goran Milanović rekao je da je klub među najboljima u Srbiji i poručio da je siguran kako će u budućnosti postati šampion.
Ne znam kad, ali siguran sam da ćemo postati šampioni, istakao je MIlanović na početku priprema za prolećni deo sezone.
On je u obraćanju igračima poručio da od njih očekuje da na najbolji mogući način reprezentuju, ne samo klub i grad, nego i Srbiju u nekom od evropskih takmičenja.
Kako ćemo u Evropu zavisi i od spleta događaja, da li kroz prvenstvo ili Kup. Ako uđemo u Ligu Evrope uveren sam da ćemo konačno prebroditi prvo kolo, što već tri puta ne uspevamo. Neka nam cilj za ovu godinu bude da odigramo najmanje dva kola igramo u Evropi, naveo je Milanović.
17.15 - Predsednik Ruske teniske federacije Šamil Tarpiščev založio se da pripojeno poluostrvo Krim ubuduće posluži kao baza za razvoj tenisa.
Krimska klima je idealna za tenisere, koji bi na tom poluostrvu mogli da treniraju tokom cele godine, rekao je Tarpiščev.
On je dodao da 15 trenera koji su napustili Donjeck, zahvaćen sukobima između ukrajinskih i proruskih snaga, sada žele da rade na Krimu.
Tarpiščev je napomenuo da će mnogi teniski tereni na Krimu, izgrađeni u sovjetskoj eri, morati da se renoviraju.
16.45 - Disciplinska komisija Jadranske lige kaznila je košarkaški klub Partizan sa ukupno 4.300 evra zbog ponašanja navijača na utakmici 13. kola protiv podgoričke Budućnosti.
Kako se navodi na zvaničnom sajtu kluba, Partizan će morati da plati 3.000 evra zbog kratkog prekida utakmice do kojeg je došlo zbog gađanja sudije, 1.000 evra zbog bacanja tvrdih predmeta na teren i 300 evra zbog tehničke greške koja je dosuđena klupi.
Utakmica je odigrana 21. decembra, a Budućnost je slavila sa 72:61.
16.20 - Kostarikanski fudbaler Selso Borhes, koji je do sada igrao za švedski AIK, pridružio se Deportivu iz La Korunje do kraja sezone, uz opciju produženja ugovora na još dve godine.
Dvadesetšestogodišnji Borhes igrao je ključnu ulogu u reprezentaciji Kostarike na Mundijalu u Brazilu prošlog leta, kada su pobedili u grupi, potom u osmini finala Grčku, da bi u četvrtfnalu izgubili od Holandije na penale.
Borhes je u AIK došao 2011. iz Fejnorda kao napadač, pre nego što je "prekomandovan" u sredinu terena, postigavši 20 golova na 71 utakmici.
Deportivo je na 16. mestu u Primeri sa 17 bodova iz 16 utakmica, s jednim bodom iznad zone ispadanja.
16.00 - Ovo je, navodno, dres Mančester junajteda za sledeću sezonu. Posle mnogo godina partnerstva sa Najkijem, "Đavole" će ubuduće oblačiti nemački gigant Adidas... 

15.00 - Svi timovi koji stignu u Ekvatorijalnu Gvineju na Kup afričkih nacija, koji počinje u subotu, moraju da budu podvrgnuti testu na ebolu, saopštila je Afrička fudbalska konfederacija (CAF).
Kako je navedeno u saopštenju, oni koji budu pokazali i najmanji znak prisustva zaraznog virusa, ili odbiju da se testiraju, biće u karantinu do 21 dan.
Svi koji stignu na Kup afričkih nacija moraju da poštuju medicinska pravila, saopštio je CAF.
Ova pravila za ulazak u Ekvatorijalnu Gvineju uvedena su zbog straha od hemoralgične groznice, zbog koje je ranije Maroko zatražio da odloži takmičenje, zbog čega mu je i oduzeta organizacija i dodeljena Ekvatorijalonoj Gvineji.
Najgora epidemija ove smrtonosne bolesti ikada zabeležena do sada, ubila je u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji više od 8.370 ljudi, a zarazila 21.171 osobu, saopštila je u ponedeljak Svetska zdravstvena organizacija.
Gvineja učestvuje na Kupu Afrike, a ove druge dve zemlje nisu prijavljene.
Kup Afrike igra se od 17. januara do 8. februara.
14.00 - Osvjač Zlatne lopte za najboljeg igrača Evrope 1986. godine Ukrajinac Igor Belanov rekao je da je uoči Nove godine doživeo saobraćajni udes, iz kojeg je izašao sa ozbiljnim povredama.
Bivši napadač kijevskog Dinama rekao je za agenciju AFP da se uoči Nove godine vraćao kolima iz lova, kada je automobil skliznuo sa klizavog puta.
Srećom, svi smo ispali iz kola, koja su potpuno uništena, rekao je Belanov.
Pedesetčetvorogodišnji Ukrajinac rekao je da je dve nedelje proveo u bolnici zbog povreda vrata.
Belanov je u karijeri zablistao u pobedi Dinama nad madridskim Atletikom 1988. godine od 3:0, u finalu Kupa pobednika kupova, a briljirao je i za Sovjetski Savez, na prvenstvu sveta u Meksiku 1986.
Posle toga, izabran je za najboljeg evropskog fudbalera, ispred igrača Barselone, engleskog napadača Garija Linekera.
13.15 - Italijanski fudbalski klub Inter angažovao je kondicionionog trenera Andreju Milutinovića.
Milutinoviću će glavni zadatak u stručnom štabu trenera Roberta Mančinija biti oporavak igrača posle povreda.
Ovo je veliko priznanje za mene, ali i izuzetan izazov. Inter je čudesan klub i oduševljen sam onim što sam video, rekao je Milutinović.
Za trostrukog šampiona Evrope od srpskih fudbalera igraju Zdravko Kuzmanović i Nemanja Vidić.
Milutinović već godinama radi sa srpskim reprezentativcima Milanom Biševcem, Filipom Đuričićem, Dušanom Bastom, Dušanom Tadićem, Lukom Milivojevićem, ali i kapitenom selekcije Hrvatske Darijom Srnom, nekadašnjim igračem Zenita i Bajerna Anatolijem Timoščukom i golmanom Juventusa Đanludijem Bufonom.
12.45 - Fudbalski klub Mančester junajted poslaće ovog meseca svog igrača Adnana Januzaja na pozajmicu, pošto nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu.
Britanski mediji su preneli da će u završnici januarskog prelaznog roka Januzaj otići sa Old Traforda, pošto je ove sezone u prvenstvu igrao u samo utakmice i to protiv Stouka, ukupno 27 minuta.
Nije navedeno u koji klub će preći 19-godišnji belgijski fudbaler. Januzaja je prošle sezone u prvi tim Mančester junajteda uveo tadašnji trener Dejvid Mojs.
Kako se navodi, trener Junajteda Luj van Gal nagovestio je izvršnom direktoru Edu Vudvordu da Januzaj nije u njegovim planovima, pošto su u prednosti Vejn Runi, Huan Mata i Anhel di Marija.
12.30 - Predsednik Barselone Đosep Marija Bartomeu saopštio da je Hose Mari Bakero, bivši kapiten Katalonaca, najozbiljniji kandidat za novog sportskog direktora.
Bartomeu je za španski sportski dnevnik "Sport" rekao da je ponudio Bakeru da preuzme ulogu direktora, umesto Andonija Zubizarete sa kim je klub prošle nedelje raskinuo saradnju.
Bakero je bio kapiten Barselone u periodu kada je tim vodio Johan Krojf, a u trenerskoj karijeri bio je i pomoćnik Luju Van Galu. Pedesetjednogodišnji Bakero je ranije, između ostalih klubova, trenirao Sosijedad i Poloniju iz Varšave.
12.00 - Fudbaler Svonsija Vilfred Boni potpisao je ugovor sa Mančester sitijem, saopštio je Fudbalski savez Obale Slonovače.
Boni je sada s reprezentacijom Obale Slonovače na Kupu Afričkih nacija, a ako je preneo Bi-Bi-Si, Mančester siti naveo je da je ostalo da se obave administrativne formalnosti, pa će transfer 26-godišnjeg napadača biti završen.

"Boni je 14. januara potpisao ugovor sa Mančester sitijem", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Obale Slonovače. Britanski mediji preneli su da je transfer vredan 28 miliona funti.
Boni je u Svonsi došao 2013. godine iz holandskog Vitesea, a prošle godine postigao je 25 golova.
11.45 - Olimpijska šampionka u hodanju na 20 kilometara Ruskinja Jelena Lašmanova pod istragom je Ruske atletske federacije zbog optužbi da se takmičila uprkos suspenziji zbog dopinga.
Kako je preneo italijanski list specijalizovan za hodanje "Marća dal mondo", Lašmanova je učestvovala u trci u Mordoviji, odakle je rodom, iako služi dvogodišnju kaznu zbog dopinga.
Otvorili smo istragu čiji će rezultati ubrzo biti saopšteni, rekao je predsednik Ruske atletske federacije Vaklentin Balahničev za agenciju R Sport.
Aktuelna olimpijska šampionka iz 2012. i svetska prvakinja iz 2013, čija kazna ističe februara 2016. sada se suočava sa mogućim propuštanjem Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, koje se održavaju u avgustu te godine, ukoliko se dokaže da je prekršila suspenziju.
11.30 - Češka policija saopštila je da je 25 osoba osumnjičeno za primanje i davanje mita u takmičenjima u nižim fudbalskim ligama u 2013. godini.
Među osumnjičenima su pojedini funkcioneri Fudbalskog saveza Češke, sudije i administratori klubova.

U saopštenju policije navodi se da je istraga završena i da je pet osoba osumnjičeno za davanje, a 20 osoba za primanje mita radi nameštanja rezultata utakmica. Policija veruje da je mito isplaćen za nameštanje najmanje 10 utakmica od maja do novembra 2013. godine, ali nije navela o kolikoj sumi se radi, niti imena osumnjičenih osoba i klubova.
Ako budu proglašeni krivim, čelnici klubova će se suočiti sa zatvorskim kaznama do dve godine, a osumnjičeni za primanje mita do četiri godine zatvora.
11.15 - Fudbaler Pari Sen Žermena Ezekijel Laveci na korak je od tranfera u Liverpul za osam miliona funti, navodi Dejli Ekspres.
PSŽ želi da se oslobodi argentinskog napadača i njegove visoke plate od 3,5 miliona evra, zbog čega su čelnici kluba spremili zamenu u vidu Nikolasa Gaitana iz Benfike.

Laveci već 10 dana ne trenira sa ekipom jer ga je trener Loran Blan suspendovao zbog kašnjenja na pripreme, što je pokrenuo medijske spekulacije da će napustiti Parižane u zimskom prelaznom roku.
Trenutna situacija ide u korist Livepula, koji bi dolaskom Lavecija mogao da reši problem neefikasnosti ove sezone.
Argeninski reprezentativac je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 18 utakmica i dao dva gola. Tokom karijere igrao je za Estudijantes, San Lorenco, Đenovu i Napoli.
10.45 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Amerikanka Serena Vilijams postavljeni su za prve nosioce na Asutralijan openu, saopštili su organizatori turnira. Đoković je četiri puta tokom karijere osvajao prvi Gren slem sezone, dok Vilijams ima jedan trofej više. Ana Ivanović peti, a Jelena Janković 15 nosilac.
10.15 - Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u polufinale egzibicionog turnira Kujong u Melburnu, pošto je jutros izgubio od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6:4, 6:3.
Protivnik Dolgopolova u borbi za finale biće Španac Fernando Verdasko. U drugom polufinalu sastaće se Japanac Kei Nišikori i Rišar Gaske iz Francuske.
10.00 - Viktor Troicki savladao još jednu prepreku na Turniru u Sidneju. U borbi za četvrtfinale savladao je Španca Pabla Anduhara sa 2:1 po setovima 4:6, 6:3, 6:3. U borbi za polufinale naš teniser će igrati protiv Italijana Simona Bolelija.
09.45 - Meč osmine finale WTA turnira u Hobartu između srpske teniserke Bojane Jovanovski i Amerikanke Alison Riske odložen je za četvrtak, zbog loših vremenskih uslova, saopštili su organizatori.
Susret je otkazan zbog obilnih padavina, koje su natopile teren. Jovanosvki je u osminu finala došla, pošto joj je Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni predala meč zbog povrede pri vođstvu Srpkinje od 5:2.
09.00 - Srpski teniseri Ilija Bozoljac i Peđa Krstin nisu uspeli da se plasiraju u glavni žreb Australijan opena, pošto su jutros u prvom kolu kvalifikacija doživeli poraze.
Bozoljac je izgubio od Francuza Lorana Lokolija sa 6:3, 7:6 (7:5), dok je od Krstina bio bolji Luka Vani iz Italije sa 7:6 (7:5), 6:2.
Od srpskih tenisera mesto u glavnom žrebu pokušaće da izbori Jovana Jakšić, koja se u prvom kolu kvalifikacija sastaje sa Lusi Hradeckom iz Češke.
Otvoreno prvenstvo Australije počinje 19. januara i traje do 1. februara.
08.30Golden Stejt stigao do 30. pobede u sezoni. Košarkaši Finiksa pobedili su Klivlend sa 107:100, dok je Minesota bila bolja od Indijane sa 110:101.
Atlanta je sjajnu seriju pobeda nastavila protiv Filadelfije sa 105:87, a Sparsi su poraženi od Vašingtona sa 101:93. Majami bolji od Lejkersa.
Zvezda večeri sigurno je bio igrač Minesote Mo Vilijams sa 52 postignuta poena.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mančini: Baloteli, probudi se

Izvor: RTS, 14.Jan.2015

Roberto Mančini poručio Baloteliju: Probudi se! Sautempton slavio u Ipsviču, Tadić povređen. Argentiski napadač Ezekel Laveci na korak od Liverpula. Vilfred Boni potpisao za Mančester siti. Troicki u četvrtfinalu Sidneja. ABA liga ponovo kaznila Partizan. Vujin produžio ugovor sa Kilom....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.