Laudrup najbolji Danac svih vremena

Izvor: B92, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laudrup najbolji Danac svih vremena



Mihael Laudrup proglašen je za najboljeg danskog fudbalera svih vremena.

"Prilično je neobično kada dobijete priznanje za celu karijeru, a ne za jednu sezonu," rekao je Laudrup koji je već dobio priznanje 'Zlatni fudbaler Danske' u izboru UEFA 2004. godine.

Treneri i igrači koji su radili sa Laudrupom, Johan Krojf, Đovani Trapatoni, Mišel Platini, tvrde da bi Laudrup, da je bio sebičniji, postao jedan od najvećih legendi fudbala. Laudrup je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poznat po tome što je više voleo da asistira nego da postigne gol.

Laudrup je rođen u Beču gde je njegov otac igrao za Rapid, sa 13 godina je otišao u Ajaks, a sa osamnaest godina odigrao je prvu utakmicu za reprezentaciju Danske. Na Evropskom prvenstvu 1984. i Mundijalu četiri godine kasnije Dance su nazvali 'Evropskim Brazilcima' a Laudrup je bio najznačajniji igrač tog tima. Igrao je i za Lacio i Juventus.

"Imao je sve osim jedne stvari, nije bio dovoljno sebičan," rekao je za Laudrupa Mišel Platini.

Iz Italije je otišao u Barselonu.

"Posmatrati ga kako igra pravo je zadovoljstvo," rekao je tada Johan Krojf, "Sjajno se kreće, sa loptom ume sve, igru razume, nikada nisam video takvog igrača."

Laudrup je karijeru završio u Ajaksu, a posle Barselone igrao je za madridski Real i Visel Kobe. Za reprezentaciju Danske odigrao je 104 utakmice i postigao 37 golova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.